STR Afp
ČEKANJE SE ISPLATILO

Srpska legenda konačno preuzima Orlove: Hoće li ih odvesti u Katar? ‘Dobro jutro, postat ću izbornik‘

Konačno je stigla dozvola za to da bivši predsjednik Saveza postane izbornikom reprezentacije.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. veljača 2021. 12:49

Nogometna reprezentacija Srbije konačno je dobila novog izbornika. Nakon dugotrajnih problema, kakve Kinezi često znaju raditi Europljanima, barem u nogometnom svijetu, Dragan Stojković dobio je potrebne dozvole pa će preuzeti klupu Orlova. To je potvrdio u razgovoru za Kurir.

- Da, bit ću izbornik Srbije. Sljedećeg tjedna potpisujem ugovor. Pun sam energije, dat ću sve od sebe da Srbiju odvedem na SP u Kataru - rekao je popularni Piksi koji je dres Jugoslavije nosio od 1983. do 2001. godine.

I prije nego što se informacija da Piksi preuzima klupu Srbije pojavila u medijima, bilo je jasno da će upravo on naslijediti Ljubišu Tumbakovića na mjestu izbornika. Navodno se ovog jutra pohvalio prijateljima SMS porukom u kojoj je napisao: "Dobro jutro, bit ću izbornik".

Tumbaković dakle, Srbiju nije odveo na Euro ovoga ljeta, a svoj će debi Stojković imati već u ožujku kada počinju kvalifikacije za SP. Bio je proteklih pet godina trener kineskog Guangzhou R&F-a, s kojim se sporio oko konačnog raskida ugovora. Pet je godina radio i u Japanu, kao trener Nagoye.

Na klupi Srbije trebao bi zarađivati oko 50 tisuća eura mjesečno, a spominje se i bonus u vidu milijun eura ako odvede Srbiju na SP u Katar. Podsjetimo, Stojković je već bio i predsjednik Fudbalskog saveza Jugoslavije od 2001. do 2005. godine.

Linker
06. svibanj 2024 00:46