SKANDAL NA OTOKU

Srpski mafijaš tvrdi da je namjestio utakmicu Manchester United - ZTE!?

Piše: Hrvoje TomićObjavljeno: 09. veljača 2013. 19:35

Čini se kako aferi oko namještanja nogometnih utakmica nema kraja. Posebice ne u Mađarskoj, koja je najupletenija nogometna nacija, uključena u spomenuti skandal. Nakon što je otkriveno da je među namještenim utakmicama ona Liverpoola i Debrecena, jučer je u engleskim medijima izašla zanimljiva vijest. Englezi su došli do zanimljive priče prema kojoj je srpski mafijaš Kareš sudjelovao u namještavanju dvoboja između Manchester Uniteda i ZTE-a u kvalifikacijama za Ligu prvaka 2002. godine.

- U Zalaegerszegu sam bio na jednom sastanku na kojem se dogovarao veliki posao. Velike oklade su bile uplaćene na poraz ZTE-a od barem tri razlike - kazao je spomenuti Kareš, te nastavio:

- Često su se razni kriminalci nalazili u Budimpešti gdje se uglavnom dogovaralo koja će se sljedeća utakmica namijestiti. Ne mogu biti siguran, ali mislim da igrači Manchester Uniteda nisu ništa znali što se trebalo dogoditi na toj utakmici. Oni su igrali ozbiljnu utakmicu, dok su neki igrači ZTE-a 'odrađivali posao’.

Manchester United prvu je utakmicu u Mađarskoj slavio s minimalnih 1:0, a u toj uzvratnoj utakmici Crveni vragovi su slavili s potrebnih 5:0 (strijelci Van Nistelrooy 2, Scholes, Beckham i Solskjaer). Zanimljivo, već u 20 minuti Man. United je imao vodstvo od 3:0, a ubrzo je crveni karton zaradio i Srbin Saša Ilić.

Iz Europola su odbili potvrditi, ali i negirati, je li ova utakmica pod istragom, no oglasili su se čelnici ZTE-a.

- Nismo pod istragom i nikada nismo sudjelovali u namještenoj utakmici!

Linker
23. rujan 2024 18:29