Vladimir Putin

 MIKHAIL KLIMENTYEV/AFP/PROFIMEDIA
NEPROMIŠLJEN POTEZ

Srpski trener čestitao rođendan Putinu, dobio otkaz, pa žestoko reagirao: ‘Ovo je bilo gorko iskustvo‘

‘Uvažavam svakog, ali nitko na planeti ne može mi govoriti kako ću razmišljati‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 10. listopad 2023. 10:55

Poznato je da pribaltičke države nemaju preveliku sklonost prema Rusiji, pogotovo nakon invazije na Ukrajinu koja je započela u veljači prošle godine.

Stoga se ni izražavanje proruskih stavova na tom području ne prihvaća sa simpatijama, a u nekim slučajevima može biti i opasno. Barem kad je posao u pitanju.

Osjetio je to na svojoj koži i Vladimir Jovanović, srpski futsal trener, koji je dobio otkaz u Estoniji nakon što je putem društvenih mreža 7. listopada čestitao rođendan - ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu!

"Živi dugo, imenjače. Srbi i Rusi, braća zauvek!", napisao je Jovanović uz fotografiju ruskog predsjednika koji je napunio 71 godinu.

Jovanovićev klub nije imao razumijevanja za takav potez svog trenera te mu je nedugo nakon objave uručio otkaz. Riječ je o klubu Smsraha iz Vijmse, čiji je direktor Andrej Golovin objasnio kako je Jovanović dobio otkaz ‘‘zbog nekorektnog ponašanja na društvenim mrežama‘‘ te da je odluku prihvatio s razumijevanjem.

U prvoj reakciji nakon otkaza srpski stručnjak bio je prilično žestok.

- Ja sam sportaš iz zemlje koja ima svoju tradiciju kao što je imaju i Estonci. Uvažavam svakog, ali nitko na planeti ne može mi govoriti kako ću razmišljati. To se zove sloboda govora, to je demokracija. Žao mi je što sam na tu temu doživio ovo gorko iskustvo – pojadao se Jovanović.

Linker
01. svibanj 2024 22:53