ALEJANDRO PAGNI
NOGOMETNO BOŽANSTVO

Stanje Diega Maradone se jako pogoršalo i mora na hitnu operaciju! ‘Udario se u glavu, nije ni shvatio‘

Navodno je došlo do krvarenja u mozgu zbog čega bi Maradona večeras trebao biti hitno operiran
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. studeni 2020. 21:14

Jedan od najboljih nogometaša svih vremena Diego Armando Maradona sinoć je hospitaliziran, a danas mu se stanje znatno pogoršalo, javljaju argentinski mediji.

Još jutros su informacije bile daleko od dramatičnih.

"Trenutno njegovo stanje nije definirano kao ozbiljno. Uopćeno govoreći, radi se o anemiji", kazao je jutros njegov osobni liječnik Leopoldo Luque, koji je pojasnio da je prošli tjedan bio jako stresan za Maradonu.

image
Leopoldo Luque, osobni Maradonin liječnik
JUAN MABROMATA

"Za Diega je to bio vrlo intenzivan tjedan, vrlo emocionalan i zbog tog pritiska je u bolnici. Također, na novome je režimu ishrane, što je također jedan od razloga hospitalizacije", kazao je Luque.

Nažalost, argentinski Tyc Sport javlja kako se njegovo stanje tijekom dana znatno pogoršalo te da je navodno došlo do krvarenja u mozgu zbog čega bi Maradona večera trebao biti hitno operiran.

"Udario se u glavu i uopće nije to registrirao zbog djelovanja tableta za spavanje", objasnio je njegov prijatelj i menadžer Stefano Ceci, dodajući da se radi o uklanjaju krvnog ugruška.

"Operirat ću ga, no radi se o rutinskoj operaciji", potvrdio je večeras njegov liječnik Leopoldo Luque na konferenciji za novinare u klinici sjeverno od Buenos Airesa.

image
DEMIAN ALDAY ESTEVEZ

Maradona je početkom prošlog tjedna završio u samoizolaciji zbog kontakta sa zaraženom osobom, ali se ipak pojavio u petak na svoj rođendan na utakmici Gimnasije, kojoj je i dalje trener. Već je tada bilo jasno da sa Maradonom nešto ozbiljno nije u redu, čuveni Argentinac napustio je stadion pridržavajući se za dvojicu tjelohranitelja i izgledao je jako slab.

Na kraju je u ponedjeljak hospitaliziran zbog anemije i dehidracije.

Linker
05. svibanj 2024 11:22