Arijan Ademi
 Damir Krajac CROPIX
IGRA SUDBINE

STIŽE DAN KONAČNE ISTINE Ima li za kapetana Dinama pravedne sudbine: Optimizam u Maksimiru traje, je li Ademi blizu oproštaja?

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. listopad 2016. 10:25

Došao je taj dan, trenutak kad ćemo saznati konačnu istinu. I kad će Arijan Ademi, nakon više od godinu dana, spoznati svoju sudbinu. Ima li za njega još igračke budućnosti ili ne, hoće li se vratiti na teren ili će ipak pauzirati četiri godine. Što bi značilo da je kraj karijere najizvjesnija opcija. Sve bi se to trebalo znati u petak. Taj dan će, naime, Ademi, ljudi iz Dinama i odvjetnički tim na Međunarodnom sportskom sudu u Lausanni, na CAS-u, pokušati dokazati da igrač nije nimalo kriv za nedopuštenu količinu stanozolola u organizmu i da je UEFA-ina kazna predrastična, da ne zaslužuje četiri godine suspenzije. Zadnja instanca, zadnja prilika svima, što kaže CAS tako će biti.

U Maksimiru su od zadnje UEFA-ine odluke u studenome prošle godine, kad je Ademiju izrečena kazna, temeljito radili na slučaju, razgovarali i savjetovali se s mnogim odvjetnicima i stručnjacima za pitanje dopinga, prikupljali i, vjeruju, prikupili jake dokaze da je uzorak bio kontaminiran i da je zato Ademi bio pozitivan na doping-kontroli. Svi vjeruju da će i Ademi dobiti manju kaznu, iako, nitko se ne zanosi, puno su se puta u Maksimiru opekli iščekujući blage kazne da bi sad bili euforični. Što bude bit će, na to sad više nitko ne može utjecati.

Inače, zadnja utakmica koju je Ademi odigrao za Dinamo bila je protiv Intera u Zaprešiću (2:2), 3. listopada 2015. Četiri dana kasnije saznao je lošu vijest. U subotu Modri ponovno igraju s Interom u Zaprešiću. Možda jest neka simbolika, možda uoči dvoboja u Zaprešiću Ademi ovaj put sazna najbolju moguću vijest, premda nije isključeno da CAS s odlukom naknadno izađe u javnost.

Linker
03. svibanj 2024 07:24