Darwin Nunez

 PAUL ELLIS Afp
CIJENA MU LETI U NEBO

Stigla je nova mašina za golove, zovu ga ‘Baby Henry‘! Zamalo je napustio nogomet, a danas ga želi pola Europe

U svojoj prvoj pravoj sezoni među velikim dečkima zabijao je Barci, Bayernu, Ajaxu, a sad i Liverpoolu
Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 14. travanj 2022. 14:15

Niste niti morali pogledati cijelu utakmicu. Dovoljno je bilo baciti oko na sažetke da dobijete kompletni dojam: poništeni gol, i to fantastičan; poništena asitencija koja dokazuje pregled igre; pa pogodak koji daje do znanja koliko je raznovrstan, a na kraju i konstantna prijetnja koju je sijao Anfieldom.

Ako je sumnja i postojala, razbijena je ispred kultnog "kopa": Darwin Nunez paklen je igrač. I čovjek koji će ovoga ljeta Benfici donijeti bogatstvo, a sebi transfer u jedan od najboljih klubova svijeta. U to nema sumnje.

Taj 22-godišnji Urugvajac najnovija je vruća roba kluba koji je svijetu već isporučio Edersona, Oblaka, Bernarda Silvu, Joaa Felixa, Joaa Cancela, Rubena Diasa i brojne druge, a nakon što je prošao "finu obradu", sada i njega stavlja na svoje police. Benficin je dućan skupocjen, elitni, stoga je takva i klijentela. I nema dileme da će svi htjeti platiti onoliko koliko na markici stoji. A stoji, barem zasad, cifra od 75 milijuna eura.

image
PAUL ELLIS Afp

Nunez je još jedan igrač zanimljive priče, momak koji je sa 17 ozlijedio križne ligamente, izgubio godinu i bio na rubu ostavljanja nogometa, da bi potom prst sudbine odigrao svoje i, eto, četiri godine kasnije, ovaj Urugvajac zapalio je nogometni svijet. Iako, i lani je prelaskom iz Almerije u Benficu za 23 milijuna eura imao iste probleme, što ga je opet bacilo u očaj, zbog čega su mu leđa počeli okretati i Benficini navijači, ali otkad se vratio, početkom ove sezone, postao je nezaustavljiv. Premda je istina da nogometu nedostaju elitni napadači, Nunez nije iskočio u prvi plan samo zbg deficita: on je ove sezone, u svojoj prvoj pravoj sezoni među velikim dečkima zabijao Barceloni, Bayernu, Ajaxu, a sada je i Liverpoolu zabio dva komada. Ukupno pet golova u šest utakmica koje je započeo. Dodajte tome i 24 gola u portugalskom prvenstvu (20 utakmica je započeo), i dobit ćete odgovor na "hype" koji se podigao.

image
PAUL ELLIS Afp

Radi se o igraču koji je ponajviše fizički moćan, posjeduje urođeni atleticizam, zbog čega ga mnogi uspoređuju sa sunarodnjakom Cavanijem, ali zbog doista impresivne tehničke prirode udaraca, u Engleskoj dobiva nadimak "baby Henry". Kako god, West Ham ga je skoro ulovio posljednjeg dana siječanjskog prijelaznog roka za 60 milijuna eura, ali iscurio mu je kroz prste. Nakon još dominantnijeg proljeća, cijena ide u nebo. A ispred Benficina dućana red je sve veći: Bayern, Tottenham, Man. City, Liverpool, Arsenal, Man. United...

image
PAUL ELLIS Afp

"Darwin obožava nogomet Pepa Guardiole, no u njegovu timu smatraju da City nije dobar "fit", jer mu treba više prostora igri za trk, za pokazivanje fizičkih atributa, ali i garancija minuta. To mu mogu ponuditi Liverpool, Arsenal ili Tottenahm, prije svih...", govore za portugalske medije ljudi bliski mladom Urugvajcu.

Ako se Klopp i dvoumio, u ove dvije utakmice nije mogao dobiti bolji odgovor. Za 75 milijuna eura može dobiti igrača koji bi savršeno sjeo njegovu stilu. I dobio bi dugoročno igrača kojeg traži, znajući da Origi, ipak, nije taj. U svakom slučaju, Nuneza vodi Jorge Mendes. Jasno je stoga da se Darwin Nunez ne zamara previše. On samo igra i trpa. Nemilice.

Linker
25. travanj 2024 04:51