Igor Štimac i Davor Šuker
 GORAN MEHKEK/CROPIX
BIVŠI IZBORNIK OTVORENO

Štimac otvorio dušu: Ni Mamić ni Šuker mene nisu nogirali! Evo tko je mene najviše porazio!

‘Bio sam im izlaz jer su se u HNS-u bojali poraza od Srbije. Za razliku od njih ja nisam!‘
Piše: SNObjavljeno: 15. lipanj 2020. 21:56

Bivši hrvatski izbornik Igor Štimac gostovao je na Sport klubu, u njihovu Podcastu i tom je prilikom naglasio kako ga nisu potjerali niti Davor Šuker, niti Zdravko Mamić, već - korumpirana država.

Štimac je vodio Hrvatsku u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu.

"Davor me nije nogirao, mi smo ostali dobri prijatelji. Ispunio sam svoje zadatke i smatrao sam da mi se treba vjerovati, ali sam moralno i odgovorno ponudio mandat zbog atmosfere koja se tad kreirala. Uvijek ispred svega stavljam hrvatski nogomet, pa i ispred sebe. To su bile najteže kvalifikacije, u najtežim okolnostima, osam utakmica smo gostovali, takva je bila atmosfera, ali svejedno smo ostvarili ciljeve'', rekao je Štimac.

U nastavku otkriva što se događalo...

"Nisu mene porazili Mamić, Šuker ili Marković, najmanje Vlatko koji je tad već bio dosta bolestan. Mene je porazila korumpirana država, to svi znaju. To nije bio moj poraz, nego države u kojoj živimo. Nakon toga što sam ja imao od opcija, a toliko sam toga dao za hrvatski nogomet. Kad se događalo sve ono oko izbornika u to vrijeme pred SP u Brazilu bila je jedna vrlo specifična situacija i u mom domu.", kaže i dodaje:

"Bilo mi je zabranjeno baviti se nogometom u iduće dvije godine nakon izbora, a to sam dobio od HNS-a jer sam se usprotivio. Ja sam im bio izlaz jer sam znao da su se u HNS-u silno bojali poraza od Srbije. Za razliku od njih ja nisam. Vidio sam tu izlaz za sebe i ljude, ali nismo uspjeli. Znao sam da će mnogi krivo govoriti tada, svjestan sam toga. Zlih jezika i oštrih pera ima, nas žele vratiti tamo odakle smo krenuli''.

Linker
23. svibanj 2024 10:27