Slaven Lalić
 Foto: Tomo Ničota
HRVATSKI DRAGULJI

Stižu dva nova talenta vrijedna Hrvatske: Jedan ima samo 15 godina, a već je igrač za Ligu prvaka!?

Hoćemo li u Laliću i Lukiću i tko zna kome još dobiti neke nove “sučiće” i “stanišiće”, vidjet ćemo
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 22. listopad 2021. 14:39

Važan igrač Dinama Helfort je i Slaven Lalić. Iako je prešao 40. godinu, odlično se drži. Poznavatelji HNL-a sjetit će ga se iz Šibenika, Osijeka i Kamena Ingrada, otišao je kasnije u Austriju i ovdje ostao. A Slaven ima sina Leona, 15-godišnjaka, koji je veliki talent. I igra u Red Bullu u Salzburgu, čak i za starije kategorije. Što dovoljno govori o tome koliko je dobar. A kako Red Bull daje šanse mladima, mogao bi Lalić uskoro zaigrati i u Ligi prvaka.

- Priča se da Red Bull namjerava idućih godina stvoriti još mlađu momčad - govori nam Slaven, čiji je sin Leon već nekoliko puta bio pozivan i u hrvatske selekcije. Ali, Red Bull ipak ga nagovara na austrijsku reprezentaciju, mali Lalić je nedavno i igrao za Austriju u nekim utakmicama.

A u Beču raste još jedan naš mladac, otkrio nam je Nikica Pavlek, koji ga je, na neki način, i otkrio, Oliver Lukić, 15-godišnji je reprezentativac Austrije, nedavno je briljirao protiv Njemačke i već izazvao interes mnogih inozemnih klubova. Trenira u bečkoj Austriji, naravno, realna je mogućnost da zaigra za Hrvatsku, treba ga pratiti. Premda, sudeći prema ovome što čujemo u Beču, Austrijanci sve odlučniji i sve više pritišću da talentirane mlade igrače stranog podrijetla zadrže pod svojom zastavom.

Hoćemo li u Laliću i Lukiću i, tko zna kome još, dobiti neke nove “sučiće” i “stanišiće”, vidjet ćemo, ali Mario Prtenjača, prvi čovjek ovog bečkog Dinama, ima prijedlog:

- Mislim da bilo dobro uspostaviti i neku suradnju s HNS-om, da ovaj klub i ovo igralište postanu i svojevrsni poligon za okupljanje i razvoj naše djece, da ih se lakše prati i da budu na oku HNS-a. Ovdje imamo odlične trenere, djeca mogu napredovati i biti budućnost hrvatske reprezentacije - kazao je Prtenjača.

Linker
19. travanj 2024 03:31