Ruski nogometaši nakon utakmice s Hrvatskom

 ALEXANDER VILF Sputnik Via Afp
VELIKO PITANJE

Što će biti s kvalifikacijama za SP? ‘Nezamislivo mi je da za nekoliko tjedana igramo u Rusiji‘

‘Naše misli su s ukrajinskim prijateljima i nogomet mi se čini manje važnim usred ovog pakla‘
Piše: HinaObjavljeno: 24. veljača 2022. 11:56

Predsjednik Švedskog nogometnog saveza Karl-Erik Nilsson izjavio je da mu je nezamislivo da u Rusiji igraju utakmicu dodatnih kvalifikacija za SP u Kataru u vrijeme dok je Rusija pokrenula invaziju na Ukrajinu.

Švedska u dodatnim kvalifikacijama 24. ožujka na domaćem terenu igra protiv Češke, a Rusija kod kuće protiv Poljske. Ukoliko Švedska i Rusija pobjede, utakmica koja bi odlučivala o tome tko ide na SP igrala bi se u Rusiji 29. ožujka.

"To je mogući scenario, ali kada smo se probudili jutros spontano razmišljanje navodi na to da je nezamislivo da za nekoliko tjedana igramo nogometnu utakmicu u Rusiji. Kako sada stvari stoje nema želje da igramo nogometnu utakmicu u Rusiji", kazao je Karl-Erik Nilsson.

"Naše misli su s ukrajinskim prijateljima i nogomet mi se čini manje važnim usred ovog pakla", dodao je Nilsson.

On nije pozvao da se Rusija izbaci iz kvalifikacija za SP: "Mislim da ne bi trebali naglo donositi odluke. Trebali bi uzeti vremena i vidjeti što je potrebno učiniti. Trenutno je važno da se položi oružje, i da zavladaju mir i sloboda".

Predsjednik Švedskog nogometnog saveza kazao je da bi želje Ukrajinaca trebale biti vodič za nogometnu reakciju.

"Trenutno Ukrajinci imaju puno važnijeg posla od nogometa, ali važno je da zahtjev dođe iz Ukrajine. Budućnost dolazi i morat ćemo pokazati solidarnost s našim nogometnim prijateljima u Europi", rekao je Nilsson.

Linker
24. travanj 2024 10:04