OLI SCARFF Afp
TRENER JASAN

Što će na ovo reći navijači Citya? ‘Onog trenutka kad osjetim da je nešto pokvareno ili narušeno, otići ću‘

‘Ugovor je samo papir. Produžio sam ugovor jer imam osjećaj da još uvijek možemo dobro igrati‘
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 01. siječanj 2023. 20:28

Trener Manchester Cityja Pep Guardiola prošlog je mjeseca produžio ugovor s klubom koji sada vrijedi do 2025. godine. Guardiola (51) je na čelu engleskog kluba od 2016. godine. Pod njegovim vodstvom momčad je četiri puta osvojila prvenstvo Engleske, četiri puta Liga kup, dva puta Super Bowl i jednom nacionalni kup.

I mnogi se stoga pitaju hoće li Guardiola u Cityju trajati kao Ferguson u Unitedu, ili Wenger u Arsenalu. Međutim, to se očito neće dogoditi.

"Onog trenutka kad osjetim da je nešto u mom radu pokvareno ili narušeno, otići ću u mirovinu ili neću produžiti ugovor. Neću ostati kao Ferguson ili Wenger. Ugovor je samo papir. Produžio sam ugovor jer imam osjećaj da još uvijek možemo dobro igrati", citirao je BBC riječi Guardiole.

image
OLI SCARFF Afp

Katalonski stručnjak u Barceloni je bio trener četiri godine i otišao je jer se "umorio zbog prevelikog stresa". Potom je radio tri godine u Bayernu, prije nego što je odlučio prihvatiti ponudu Cityja. Često je znao reći da je jako teško raditi u nekom klubu duže od tri, četiri godine, ali u Cityju mu je očito lijepo, a i ne toliko stresno.

Linker
14. travanj 2024 07:46