ALAIN JOCARD Afp
LEGENDA JE JASNA

‘Što će nam Mbappé kad imamo boljeg od njega, taj igrač može postati Bog nogometa‘

Ikona smatra kako Kylian nije potreban Madriđanima, a bivši francuski reprezentativac ga seli u Englesku
Piše: Mladen BarišaObjavljeno: 16. travanj 2023. 07:53

Kylian Mbappé je početkom tjedna u kamere France 3 izjavio: "Ja sam Parižanin. Moja je želja i sportska ambicija s PSG-om osvojiti Ligu prvaka!" Premda njegove riječi zvuče sasvim eksplicitno i ne ostavljaju prostora za bilo kakve spekulacije, mediji najskupljeg nogometaša na svijetu (180 milijuna eura) i dalje "guraju" prema madridskom Realu.

Argumenti za Mbappéov transfer su insajderske informacije o njegovom akumuliranom nezadovoljstvu, posebice nakon ispadanja PSG-a od njemačkog Bayerna u Ligi prvaka. Tada se pojavila i neautorizirana izjava igrača kako se osjeća "izdanim" od strane vlasnika kluba.

Priča o transferu Mbappéa u Real razvlači se godinama. Tijekom prošlog (ljetnog) prijelaznog roka posao je već krenuo u fazu realizacije. Svoje ozbiljne namjere Real je artikulirao kroz konkretnu ponudu od 154 milijuna eura! No, PSG je (barem trenutačno) otklonio inicijativu "kraljevskog kluba" i Mbappéu ponudio uvjete koje ovaj nije mogao odbiti. Ugovor do 2025. i 735.000 tjedne plaće! Predsjednik Reala Florentino Perez nije skrivao razočaranje odlukom Mbappéa da i nadalje ostane u "luzerskom klubu".

Hoće li Real i ovog ljeta "napasti" PSG i nastojati dovesti Mbappéa na Santiago Bernabeu? U očekivanju nove akcije Madriđana, sve su učestalija razmišljanja da Mbappé Realu uopće nije potreban. Spomenuti stav ima i Guti, bivši igrač "kraljevskog kluba". On je na Redditu plasirao mišljenje:

- Ne znam zašto Real želi Kyliana Mbappéa kada ima Viniciusa. Mbappé je sjajan igrač, ali Vinicius je bolji. Ima veću brzinu, više tehnike, više golova, više asistencija. Odlučniji je i dosljedniji. Njegova trenutačna forma je nevjerojatna. Kao i strah koji ostavlja među suparničkim igračima. I ako bude imao više dosljednosti u svom završnom dodavanju postat će nogometni Bog – ističe Guti.

Dakako, njegovo je mišljenje potaknulo brojne polemike...

No, zanimljivo je i kakav rasplet oko Mbappéa sugerira njegov sunarodnjak, bivši francuski reprezentativac Florent Malouda.

- Kylian treba doći u Premierligu, jer je to najkonkurentnije natjecanje na svijetu. On je lider i kapetan francuske reprezentacije i to može stvoriti probleme u svakoj novoj sredini. Na svijetu nema mnogo klubova koji Kylianu mogu dati ono što želi i koji oko njega mogu stvarati momčad. Chelsea je jedan od malobrojnih. Duže vrijeme vodim kampanju da se Mbappé pridruži Chelseaju. Do sada nisam uspio, ali ću i dalje pokušavati. Uvjerenja sam da je Chelsea najbolje rješenje za njega – tvrdi 42-godišnji Malouda, koji je šest sezona igrao za klub sa Stamford Bridgea.

Linker
22. svibanj 2024 03:12