DENNIS GOODWIN Dppi Via Afp
Prva ili treća opcija?

Što je prava istina u priči o novom poslu Slavena Bilića, prednost ipak ide Brazilcu i zaboravljenom Nijemcu?

Neki turski mediji tvrde da je jako blizu klupe kluba iz Istanbula, drugi donose da je situacija drukčija
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 22. prosinac 2021. 23:05

Po pisanju turskih medija Slaven Bilić kandidat je za trenera Fenerbahčea. Svakom stručnjaku godi kad ga se spominje u velikom klubu, no Bilić radi u Kini, a Turci nisu ni izdaleka atraktivna opcija kao nekad i pitanje je koliko ga to zanima... List Fanatik je objavio kako je sve dogovoreno, kako Bilić stiže za plaću 2,9 milijuna eura, raskida ugovor u Kini već 3. siječnja i eto ga potom u Istanbulu, gdje je svojedobno vodio Bešiktaš. Koji bi ga također želio opet na klupi. U utorak su naslovi s Bilićem u glavnom ulozi preplavili turske medije, međutim, u srijedu je već osvanula nova priča.

Portal Fotomac tvrdi da je prvi izbor predsjednika Alija Koca i čelnika Fenera Brazilac Alex da Souza, a Bilić tek treća varijanta. Svugdje ima glasina i konstrukcija, ali rijetko gdje kao kod Turaka. Čim su se razišli s trenerom Vitorom Pereirom, koji nije bio uspješan, krenule su bombastične priče. Alex je igrao za Fenerbahče od 2004. do 2012. godine, da bi potom u Coritibi zaključio karijeru, a za Selecao je nastupio 48 puta. Trenutačno je trener drugu ekipe Sao Paula.

image
CLIVE BRUNSKILL Afp

Pregovori počeli

Taj medij tvrdi da su pregovori počeli, te da se čeka odgovor Brazilca, kojeg bi navijači jako dobro prihvatili jer ostao im je u srcu kao klupska legenda. Kao plan B navode Nijemca Christopha Dauma, već pomalo zaboravljenog stručnjaka koji je nekad bio jako cijenjen, ali zbog problemima s drogom izgubio je rejting. Daum je 2000. nakon Eura imenovan izbornikom Njemačke da bi ubrzo bio optužen za sudjelovanje u orgijama s prostitukama i kokainom. Dao je vlasi na analizu, kad je dokazano korištenje droge tvrdio je da kosa nije njegova, no suočen s prijetnjom zatvora sve je priznao. DFB ga je ekspresno smijenio s izborničkog mjesta već u listopadu 2000. Neslavan kraj na velikoj sceni odveo ga je u Tursku, gdje je dvaput trenirao Fenerbahče, te po jednom Bešiktaš i zadnje Bursaspor u sezoni 2013/14. Potom je bio izbornik Rumunjske od 2016. do 2017., što mu je bio zadnji posao. Ima 68 godina.

Bilića sada stavljaju tek na treće mjesto, iako turski mediji redom tvrde da on može već u siječnju raskinuti ugovor sa sadašnjim klubom Beijing Guoan. Među opcijama su navodno još neki, tako i čuveni Brazilac Zico, ali i domaći stručnjaci Kenan Kocak i Ismail Kartal.

Što slijedi? Turci su puno pisali i da Fenerbahče želi svojeg nekadašnjeg trenera Jochima Löwa, koji je na ljeto otišao s mjesta izbornika Elfa nakon 15 godina. No, on je kazao kako ga zanimaju samo vrhunski europski klubovi, među kojima nije Fenerbahče, ili će radije nastaviti uživati na odmoru. Bild je napisao: “Joachim Löw ne izgleda vruć za Fenerbahčeom”.

Linker
24. travanj 2024 03:59