Phil Foden
 OZAN KOSE Afp
PUNE SU GA NASLOVNICE

Foto: Što je to zvijezda Engleske učinila uoči duela s Vatrenima? ‘Dobar je, ali mora postati pohlepniji‘

Vezni igrač Manchester Cityja osvojio je svu pažnju britanskih medija pred Europsko prvenstvo.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. lipanj 2021. 09:39

Phil Foden je nesumnjivo priča godine u Engleskoj, kada se radi o pojedincima koji su na nogometnim terenima ostavili traga. Nezamjenjiv je to dio momčadi Pepa Guardiole koja je suvereno osvojila englesku Premier ligu, igrao je i finale Lige prvaka, a za par dana nastupit će na svom Wembleyju za englesku reprezentaciju protiv - Hrvatske. U prvih 11 izbornika Garetha Southgatea vide ga i novinari i navijači...

Foden je uoči Eura odlučio i promijeniti svoj imidž. Kosu je skratio i obojao u plavo. Kao što ćete vidjeti na donjim fotografijama, valjda nema tiražnijeg engleskog tiskanog medija a da nije objavio jednu te istu fotografiju... Naravno, stariji čitatelji će se sjetiti Paula Gascoignea s engleskog Eura 1996. Izgledaju isto...

image
SCREENSHOT

image
SCREENSHOT

image
SCREENSHOT

image
SCREENSHOT

Nije trebalo dugo čekati na Gascoigneov odgovor. Legendarni Gazza je u ekskluzivnom intervjuu za Daily Mail kojeg je s njime radio nekadašnji suigrač Jamie Redknapp progovorio o reprezentaciji, ali i o novoj frizuri Phila Fodena:

- Dobar je, samo mora postati pohlepniji. Ima li netko tko mi se sviđa iz ove Engleske? Grealish je dobar, jako je dobar. Samo, mora i on nešto odigrati. Općenito, mislim da ovi igrači danas nemaju tu emociju kakvu smo mi imali. Ne znam smeta li to njih, ali mene smeta. Meni je čast bila igrati za Englesku. Kad me Sir Bobby Robson prvi puta zvao, nisam znao gdje bi sa sobom od sreće.

Redknapp i Foden nisu se previše doticali Hrvatske kao prvog protivnika Gordog Albiona na Euru. Istini za volju, Gazza je priznao da zbog nekih stvari ni ne gleda nogomet:

- Pa današnji igrači više ni ne slave pogodak kada ga zabiju. To me jako živcira. Nedostaju mi ta vremena.

Linker
16. travanj 2024 23:38