Maketa: Kamp HNS-a u Velikoj Gorici

 Krešimir Ačkar
SVE JE BLIŽE...

Što se događa s kampom HNS-a u Velikoj Gorici? Doznajemo kad bi trebali početi radovi

Građevinska dozvola za projekt HNS-a trebala bi doći u rujnu ili listopadu
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 06. srpanj 2024. 22:19

U kojoj je fazi projekt izgradnje kampa Hrvatskog nogometnog saveza u Velikoj Gorici? Savez čeka građevinsku dozvolu koja bi trebala doći u rujnu ili listopadu ove godine. Bude li sve po planu, tada će raspisati natječaj za izvođača radova, a nakon što prikupi ponude i odabere izvođača, radovi bi, prema optimističnim najavama iz HNS-a, mogli krenuti u siječnju 2025. godine.

Podsjećamo, Vlada Republike Hrvatske darovala je zemljište veličine 92.000 kvadratnih metara u Velikoj Gorici, a Grad Velika Gorica napravio je veliki posao po svim ostalim pitanjima, prvenstveno dokumentacije za kamp koji će imati četiri terena, od toga će jedan bili mali stadion sa 1600 mjesta za gledatelja, kao i zagradu s uredima, fitnessom, svlačionicama, ambulantom... Kamp HNS bit će mjesto za trening, ali i neke utakmice mlađih kategorija te sjedište dijela HNS-a.

Hrvatski nogometni savez sam vodi i financirat će gradnju, pritom može očekivati pomoć partnera kao što su UEFA i FIFA. Još do prosinca 2022. prioritet u razmišljanjima nogometnih čelnika imala je Veslačka, ali kako Grad Zagreb nije uspio riješiti dokumentaciju budući da prava na Zagrebello polaže NK Zagreb, okrenuli su se novoj destinaciji. Početak gradnje sve je bliži...

Linker
06. rujan 2024 11:07