NEIL HALL
‘TO BI TREBALI ZABRANITI‘

Što se zapravo dogodilo kad je Mourinho otrčao za svojim igračem: ‘Ne znam je li razumio što sam radio‘

Potkraj utakmice Tottenhama i Chelseaja događala se prava mala drama u domaćim redovima.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 30. rujan 2020. 08:23

Igrala se 78. minuta sinoćnje utakmice između Tottenhama i Chelseaja u Ligakupu, kada se mogla uočiti rijetko viđena scena. U njoj su sudjelovali igrač domaće momčadi Eric Dier i njegov trener Jose Mourinho. Najprije je Dier otrčao u svlačionicu, a onda je nedugo zatim, za njim pošao i The Special One...

Čak je i režija TV-prijenosa pokazala kameru u svlačionici na kojoj je vidjela kako nepune dvije minute kasnije Mourinho izlazi s Dierom... Nije se znalo što je bio uzrok igračevu izlasku, mislilo se da je zamijenjen, ali posrijedi je bio samo - odlazak u toalet. Jasno, kad je sila, onda je jednostavno - sila...

- Svi mogu zamisliti što se dogodilo. Dobro sam, ali to mi se dogodilo prvi put. Nisam mogao ništa napraviti oko toga, kada vam je sila, onda vam je sila - rekao je Dier koji je napravio dobru stvar i prethodno upozorio suigrače da će otići s terena.

- Ne znam je li Jose uopće razumio što sam radio. Rekao sam Hojbjergu i Alderweireldu da ću izaći s terena, naprosto sam morao. Imao sam jake bolove u trbuhu - zaključio je Dier.

U tim je trenucima Tottenham gubio, a mogao je gubiti i uvjerljivije da je Hudson-Odoi u situaciji kad su domaći bili s desetoricom zabio za 0:2. Nakon Dierovog povratka sve se okrenulo. Najprije je Lamela zabio za izjednačenje, a onda su Spursi prošli dalje nakon boljeg izvoođenja jedanaesteraca.

- Odmah sam razumio što se dogodilo. Otišao sam u svlačionicu kako bih to pokušao ubrzati. Ono što se dogodilo Ericu Dieru nije normalno. Moram ga pohvaliti na poseban način - kazao je Mourinho pa dodatno pojasnio.

- Trebalo bi biti zabranjeno nogometašima da igraju dvije utakmice u razmaku od 48 sati na ovoj razini. Ono što je učinio nije ljudski. Morao je otići u toalet, nije imao izbora. Možda je to normalno u situaciji kada ste potpuno dehidrirali što je i bio slučaj. Morao sam staviti pritisak na njega da se brzo vrati, ali on je pravi primjer za sve.

Linker
17. svibanj 2024 04:00