ANDREJ ISAKOVIC Afp
PROBLEMI U SRBIJI

Strah u Beogradu! Potencijalni mega okršaj Zvezde i Dinama mogao bi se igrati na potpuno praznoj Marakani

Još uvijek se ne zna kako će izgledati mjere u Srbiji kada je riječ o sportskim manifestacijama
Piše: SNObjavljeno: 04. kolovoz 2021. 10:08

Ukoliko Crvena zvezda prođe u uzvratnoj utakmici Šerif te izbori playoff rundu Lige prvaka, potencijalna utakmica protiv Dinama mogla bi se odigrati pred praznim tribinama ili s jako malo navijača.

Ovog puta nisu u pitanju nikakve kazne ili neredi već loša situacija s koronom u Srbiji gdje je u srijedu utvrđeno 425 novih slučajeva od 11.076 testiranih. Prema riječima tamošnjeg epidemiologa i člana Kriznog stožera za suzbijanje COVID-19, Branislava Tiodorovića, 'situacija je zasad pod kontrolom', ali također upozorava kako bi čitava priča mogla krenuti i u lošem smjeru.

- Pređemo li 500 zaraženih u jednom danu onda ćemo morati razmišljati o pooštravanju mjera. Ukoliko brojka pređe 1000 zaraženih onda ćemo morati ograničiti rad ugostiteljskih objekata, noćnih klubova, ali i sportskih događaja - rekao je Tiodorović za RTS.

Stvar je prilično jednostavna, ukoliko Dinamo i Zvezda prođu svoje iduće europske prepreke, utakmica koja bi se trebala igrati 17. ili 18. kolovoza u Beogradu mogla bi se odigrati na praznoj Marakani. Datum samog susreta u ovoj je situaciji dosta važan jer tempo kojim raste broj zaraženih u Srbiji ide u smjeru da bi u iduća dva tjedna susjedi mogli preći brojku od 1000 zaraženih u danu.

Još uvijek nije poznato kako će točno izgledati mjere kada je riječ o sportskim manifestacijama, pa i o mogućem sudaru Zvezde i Dinama u borbi za Ligu prvaka. Moguće je otvaranje tribina za jedan dio navijača, ali i potpuno zatvaranje stadiona.

Linker
27. travanj 2024 05:47