ANDREJ ISAKOVIC Afp
GRIJESI IZ PROŠLOSTI

Strah u susjedstvu: Delijama zabranili gostovanja u Ligi prvaka, strepe od ponovnih nereda

Odlukom talijanske policije, navijačima Zvezde zabranjen je dolazak na utakmice s Interom i Milanom
Piše: SNObjavljeno: 21. rujan 2024. 09:38

Iako su navijači Crvene Zvezde s velikim iščekivanjem dočekali ponovni nastup svoga kluba u Ligi prvaka, dvama nastupima svoje momčadi u najelitnijem nogometnom natjecanju uživo neće moći prisustvovati. I to zbog grijeha iz prošlosti, odnosno straha koji je njihova navijačka skupina Delije utkala u sve protivnike srpskog giganta.

A taj se strah, naime, u kožu zavukao ponajprije Talijanima. Gradske rivale Inter i Milan sa Zvezdom očekuju utakmice 1. listopada, odnosno 11. prosinca, a odlukom talijanske policije i gradskih vlasti, srpskim navijačima bit će zabranjen dolazak na spomenute susrete, kao i svaki oblik okupljanja u Milanu.

"Ministarstvo policije Italije zabranilo je pristup ‘zvezdašima‘ na utakmicama koje će naš klub odigrati u spomenutoj zemlji protiv Intera i Milana. Crvena zvezda apelira svim navijačima da ne putuju na istaknute utakmice, jer ulaz neće biti dozvoljen, kao ni okupljanje. Odluka vrijedi za navijače koji žive u Srbiji, ali i u svim ostalim europskim zemljama", stoji u priopćenju beogradskog kluba, uz napomenu da je riječ o odluci na koju klub nije mogao utjecati.

Talijanska policija zabranila je prodaju ulaznica navijačima Zvezde za bilo koju tribinu. Za kupovinu ulaznica neophodna je putovnica, kao i ime i prezime na karti koje se pri ulasku na stadion mora podudarati s onim na putovnici.

Odluka talijanske policije i nije neko iznenađenje, kada se u obzir uzme neugodna povijest koju imaju sa srpskim navijačima. Upravo Delije su, naime, u veljači prošle godine, fizički napali navijače Rome i uzeli im transparent jedne od udarnih grupa Fedayn. Osam mjeseci kasnije ‘Romanisti‘ su dočekali osvetu, na gostovanju košarkaša Zvezde u Bologni, zaskočili su i pretukli srpske navijače. Ne čudi, stoga, strah Talijana od ponovnog ekscesa, koji su ovim potezom svaki potencijalni incident zaustavili u startu.

Linker
21. rujan 2024 12:25