DAMIR KRAJAC Cropix
KRALJ STRIJELACA

Strašni Ljubičić zabio četiri komada za sat vremena! I to možda i nije najbolja vijest za Hajduk...

Da, na posudbi je iz Hajduka, ali Austrijanci, ako Marin ovako nastavi, mogu napraviti veliki posao!
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 06. kolovoz 2022. 18:58

Marin Ljubičić najveća je priča austrijskog nogometa. Igrač Hajduka na posudbi u LASK-u ne prestaje zabijati, postigao je danas četiri pogotka, te upisao hat-trick za samo jedno poluvrijeme na gostovanju kod Wolfsbergera u 3. ligaškom kolu.

Otvorio je seriju već u 1. minuti, nastavio u 20., zatim produžio u 37. minuti za hat-trick u vodstvu LASK-a 4:0 na poluvremenu! Dodao je još jedan u 57. minuti prije nego što je zamijenjen u 59. Završilo je 5:1 pobjedom gostiju.

Senzacionalni Ljubičić zabio je već devet pogodaka u samo četiri službene utakmice u dresu LASK-a. Krenuo je u Kupu protiv niželigaša Schwaza, gdje je LASK pobijedio s visokih 9:1, a Ljubičić je u razmaku od 12 minuta zabio tri pogotka. Počeo je u 44. minuti, a seriju dovršio u 56. minuti. U prvenstvu je zabio u sve tri utakmice, od prve protiv Austrije Klagenfurt na domaćem travnjaku (3:1), preko Austrije Beč (1:1) za ukupno šest pogodaka i vodstvo u poretku strijelaca austrijske Bundeslige. Čudesni Ljubičić blista u austrijskom prvenstvu, a sezona je tek krenula.

image
TOM DUBRAVEC/ CROPIX

Još uvjerljivije zvuči njegov učinak kada se zna da je u Hajduku za 44 službene utakmice postigao devet golova, koliko već sada u LASK-u. Četiri je postigao u Kupu, dva u europskim kvalifikacijama, te tri u HNL-u. U Austriji je u samo četiri utakmice postigao isto golova koliko u Hajduku za 44 službene nastupa u proteklih godinu i pol dana.

Ljubičić je iz Hajduka otišao na posudbu u LASK početkom prošlog mjeseca, a pritom je austrijski klub dobio pravo otkupa ugovora 20-godišnjeg napadača za 2,4 milijuna eura. Nastavi li Ljubičić ovako zabijati, zainteresirat će se i puno jači klubovi, pa će LASK imati priliku napraviti veliki posao.

U Hajduku je Ljubičić debitirao pogotkom u HNL-u krajem ožujka 2021. u prvom nastupu kontra Šibenika (1:0). Bio je to jedini njegov gol te sezone, a u sljedećoj je zabio dva pogotka u prvenstvu, s tim da je bio strijelac u sva tri natjecanja (plus Europa i Kup).

Ali, s obzirom na to da je konkurencija u momčadi bitno osnažena dolaskom Nikole Kalinića u veljači ove godine, Hajduk se u dogovoru s igračem odlučio na posudbu, koju Ljubičić koristi iznad svih očekivanja. Zabija lakoćom kao nekad u podmlatku, kada je u sezoni 2020/21. došao do 25 golova u 1. juniorskoj HNL.

Linker
26. travanj 2024 09:23