Stadion Mapei

 

 A Massimo Dallaglio/alamy/alamy/profimedia
DRAMA UOČI UTAKMICE

Strava u susjedstvu: Ispred stadiona odjeknuo eksploziv, nesretnom navijaču morali amputirati ruku

Do incidenta je, kako pišu talijanski mediji, došlo nekoliko sati prije utakmice u Serie B
Piše: SNObjavljeno: 24. listopad 2023. 16:41

Ružne vijesti stižu iz Italije. Točnije, nastavak ružnih vijesti, a odnose se na nedjeljni ogled 10. kola Serie B između Reggiane i Venezije (1:0). Ispred stadiona Mapei je, naime, iskorištena improvizirana eksplozivna naprava ("paper bomb"), a jedan od navijača potom je hitno prevezen u bolnicu.

Nije precizirano o kakvoj se eksplozivnoj napravi radi, pišu talijanski mediji, no policijsko izvješće utvrdilo je da je došlo do incidenta, koji je ostavio teške posljedice na ozlijeđenog 30-godišnjaka. Corriere dello Sport piše da su nesretnom navijaču liječnici bili prisiljeni amputirati ruku zbog teških opeklina i ozljeda.

Talijanski mediji nude malo preciznih informacija, no većina piše da se incident dogodio izvan stadiona te oko dva i pol sata prije početka utakmice. Navodno se jednom navijaču eksplozivna naprava aktivirala u ruci. Po svemu sudeći, očito je to nesretnik koji je izgubio ruku. Lokalni medij Il Resto Del Carlino piše da je uoči utakmice umalo došlo do sukoba dvaju navijačkih frakcija, no policijske snage pravovremenom reakcijom spriječile su veći incident. Ipak, i bez fizičkog obračuna jedna je osoba ostala oštećena za cijeli život...

U tijeku je policijska istraga kako bi se utvrdilo je li eksplozivna naprava bila neispravna ili ju je navijač dobrovoljno aktivirao, završno navodi spomenuti medij.

Linker
28. travanj 2024 06:13