PAUL BARKER Afp
VELIKA TUGA

Stravične vijesti, nakon kratke bolesti preminuo bivši nogometaš Arsenala i Evertona: ‘Bio je ikona lige‘

Campbell je od 1988. do 1995. igrao za Arsenal te u 163 utakmice zabio 46 golova
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 15. lipanj 2024. 12:37

Nekadašnji napadač Arsenala i Evertona Kevin Campbell preminuo je u 54. godini nakon kraće bolesti. Bivši nogometaš životnu bitku izgubio je u bolnici, a engleski mediji prenose kako su Campbellovi zdravstveni problemi počeli moždanim udarom koji je doživio prije nekoliko mjeseci.

"Shrvani smo saznanjem da je naš bivši napadač Kevin Campbell preminuo nakon kratke bolesti. Kevina su obožavali svi u klubu. Naše misli su uz njegove prijatelje i obitelj u ovom teškom trenutku", objavili su iz Arsenala. Everton se također oglasio dirljivom porukom: "Svi u Evertonu su duboko ožalošćeni smrću našeg bivšeg napadača Kevina Campbella u dobi od samo 54 godine. Ne samo pravi heroj Goodison Parka i ikona lige, već i nevjerojatna osoba - što će znati svatko tko ga je ikad upoznao. Počivaj u miru Super Kev".

Campbell je od 1988. do 1995. igrao za Arsenal te u 163 utakmice zabio 46 golova te osvojio naslov prvaka u sezoni 1990./91., a šest godina proveo je u Evertonu za kojeg je zabio 50 golova u 160 nastupa. Igrao je još u Leyton Orientu, Leicesteru, Nottingham Forrestu, Trabzonsporu, WBA-u i Cardiff Cityju. Campbellov sin, Tyrese, također je profesionalni nogometaš, a nedavno je bio u Stoke Cityju čije je redove napustio po završetku prošle sezone.

Linker
15. lipanj 2024 12:39