Edin Šaranović u dresu Zadra 2009. godine
 VLADIMIR IVANOV/CROPIX Cropix
TUŽNA VIJEST IZ SUSJEDSTVA

Strijelac najbržeg gola u povijesti HNL-a doživio srčani udar, u teškom je stanju i bori se za život

Kao nogometaš kultnog Kamen Ingrada, zabio je 2004. godine gol Interu nakon samo 10 sekundi
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. kolovoz 2021. 23:15

Bivši nogometaš Slaven Belupa, Kamen Ingrada, Sarajeva i brojnih drugih klubova u regiji, Edin Šaranović, doživio je srčani udar, javljaju mediji u BiH.

45-godišnji bosanskohercegovački bivši reprezentativac, rodom iz Tešnja, nalazi se u teškom stanju i bori se za život, objavio je potresnu priču na društvenim mrežama jedan od njegovih prijatelja.

"Dobri Edin je imao težak srčani udar i stavljen je u vještačku komu jer mu je zbog nedostatka kisika mozak otekao", napisao je Šaranovićev prijatelj Elvedin Hadžić na Facebooku.

Šaranović je u Hrvatskoj ostao zapamćen kao strijelac najbržeg pogotka u povijesti HNL-a.

Kao nogometaš kultnog Kamen Ingrada, zabio je 2004. godine gol zaprešičkom Interu nakon samo 10 sekundi i do danas ostao neprikosnoveni rekorder prve hrvatske lige.

Nogometni klub Sarajevo potvrdio je tužnu vijest.

"Vihor s Koševa, naš Edin Šaranović, doživio je srčani udar, te se nalazi u umjetnoj komi. Riječ je u igraču koji je u bordo dresu odigrao 152 utakmice, postigao 40 golova, te osvojio dvije titule prvaka i jedan Kup BiH. Igračka i ljudska veličina i čovjek koji je istinska legenda našeg kluba! Našem Edinu najiskrenije želimo da izdrži ovu bitku i iz nje izađe kao pobjednik!".

Za reprezentaciju BiH je upisao dva nastupa, a igrao je i za Pogon Szczecin, Međimurje, Primorje, Zadar, Olimpik, tuzlansku Slobodu...

U dresu Sarajevo, u kojem je kao napadač ostavio najveći trag, odigrao je 152 utakmice i postigao 40 golova, te osvojio dva naslova prvaka i Kup BiH.

Nakon završetka karijere bio je trener tuzlanskog TOŠK-a u kojem je i započeo karijeru, a jedno vrijeme bio i predsjednik kluba.

Linker
16. travanj 2024 19:14