AP
KVAL. ZA SP

Suarez - Čile 4-0!

S novom su se pobjedom aktualni južnoamerički prvaci i četvrtoplasirana momčad s prošlogodišnjega Svjetskog prvenstva, odvojili na prvom mjestu ljestvice s trima bodovima prednosti pred Argentinom
Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 12. studeni 2011. 11:00

Nogometaši Urugvaja nastavljaju s uvjerljivim igrama. Pobijedili su u Montevideu, na legendarnom Centenariju, desetkovani Čile 4-0 u srazu trećeg kola južnoameričkih kvalifikacija za SP u Brazilu 2014. godine...

Briljirao je Liverpoolov napadač Luis Suarez, koji je prvi put u reprezentativnoj karijeri zabio četiri gola za reprezentaciju u istoj utakmici. Pogađao je u 42., 45., 67. i 73. minuti.

- Najvažnije je da smo osvojili tri boda. Zabio sam dosad u karijeri nekoliko puta četiri gola na utakmici za Ajax, ali prvi sam put uspio učiniti to u dresu reprezentacije – rekao je 24-godišnji napadač, koji je napad domaćeg sastava predvodio s Edinsonom Cavanijem, dok Diego Forlan nije igrao zbog ozljede.

S novom su se pobjedom aktualni južnoamerički prvaci i četvrtoplasirana momčad s prošlogodišnjega Svjetskog prvenstva, odvojili na prvom mjestu ljestvice s trima bodovima prednosti pred Argentinom.

Za Čile nisu igrala petorica važnih prvotimaca koje je izbornik Claudio Borghi suspendirao zbog zakašnjelog i pijanog povratka s jednog izlaska. Riječ je o Arturu Vidalu, Gonzalu Jari, Jeanu Beausejouru, Carlosu Carmoni i Jorgeu Valdiviji.

Južnoamerički doprvaci, Paragvajci, u Asuncionu su pobijedili Ekvador 2-1. Gosti su smanjili tek u sudačkoj nadoknadi, a strijelci za domaće bili su Riveros u 46. i Veron u 56. minuti.

U Barranquilli je domaća Kolumbija sa sve boljom Venezuelom odigrala 1-1. Veznjak Porta Freddy Guarin doveo je domaće u vodstvu u 11. minuti, da bi za goste 11 minuta prije kraja utakmice izjednačio rezervist Frank Feltscher.

Kolumbijci će u utorak na istom stadionu dočekati Argentince, koji su u ranije igranom dvoboju u Buenos Airesu remizirali identičnim rezultatom protiv Bolivije.

Južnoameričke kvalifikacije za SP, 3. kolo:

Urugvaj – Čile 4-0 (Suarez 42, 45, 68, 74)

Paragvaj – Ekvador 2-1 (Riveros 46, Veron 56 / Rojas 90)

Kolumbija – Venezuela 1-1 (Guarin 11 / Feltscher 79)

Redoslijed: 1. Urugvaj 7, 2. Argentina 4, Kolumbija 4 (-1), 4. Paragvaj 4, 5. Venezuela 4, 6. Ekvador 3 (-1), 7. Peru 3 (-1), 8. Čile 3, 9. Bolivija

Linker
09. svibanj 2024 14:03