Luis Suarez 

 Agif/ddp Usa/profimedia
KIŠA GOLOVA U DRUGOM PLANU

Suarez kao u najboljim danima, trener puca po šavovima: ‘Sramota! I Stevie Wonder bi vidio da je ono penal‘

Brazilsko prvenstvo ponudilo nam je sjajnu predstavu, ali šou je ukrao nezadovoljni trener
Piše: SNObjavljeno: 19. rujan 2023. 15:27

Brazilsko nogometno prvenstvo ponudilo nam je sjajnu predstavu u ponedjeljak navečer. U 23. kolu Corinthians i Gremio podijelili su bodove visokim 4:4 remijem, s tim da je domaća momčad postigla tri pogotka u razmaku od šest minuta.

Gremio je poveo golovima Nathana (21.) i Cristalda (27.), da bi ekspresni preokret režirali Santos (45.), Verisimo (45+4.) i Yuri Alberto (45+6.). U drugom poluvremenu iskazao se Galdino (51.), a Gremio je ponovno slavio vodstvo pogotkom dobro nam poznatog lica - Luisa Suareza. Urugvajac je u 58. minuti maestralnim udarcem zatresao mrežu za 4:3 i djelovalo je da će Gremio proslaviti trobod. I u 37. godini velebni centarfor može izgledati kao u najboljim danima. Ipak, Giuliano je postavio konačnih 4:4 u 67. minuti.

image
Diaesportivo/alamy/alamy/profimedia

Unatoč "kiši golova" i izvrsnoj izvedbi, pažnju je ukrala preskonferencija nakon susreta. Trener Gremija Renato Portaluppi žalio se zbog situacije s početka druge dionice. U 47. minuti Yuri Alberto očigledno je igrao rukom u kaznenom prostoru i tako presjekao jedan opasan ubačaj, no sudac Wilton Perreira Sampaio nije pokazao na bijelu točku, a VAR Je ignorirao kontroverzni potez. Zato Sampaio smatra da je njegova momčad teško oštećena, što je i slikovito dočarao.

- Neprihvatljivo je da nam nisu dosudili taj kazneni udarac. Vidio sam situaciju u svlačionici, pa i igrači Corinthiansa rekli su da je to penal. Za tri sekunde mogli ste to vidjeti. Cijeli Brazil danas je vidio ovu sramotu. Čak bi i Stevie Wonder vidio da se radi o najstrožoj kazni, a on je slijep - grmio je Portaluppi.

image

Renato Portaluppi

Agif/ddp Usa/profimedia

Gremio je treća momčad brazilskog prvenstva s 40 bodova, dok Corinthians broji 27 bodova na 15. poziciji. Vodeća ekipa je Botafogo s 51 bodom, slijed i ih Palmeiras s 44.

Linker
03. svibanj 2024 08:38