I TO SE DOGODILO

Suarez se pokajao: 'Žao mi je, osramotio sam klub. Morao sam Evri pružiti ruku'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. veljača 2012. 20:50

Liverpoolov urugvajski napadač Luis Suarez ispričao je zbog odbijanja rukovanja s francuskim braničem Manchester Uniteda Patriceom Evrom u subotnjoj utakmici na Old Traffordu

Uoči ogleda dva najveća engleska kluba u kojem je Manchester United slavio s 2-1, Suarez je izazvao burnu reakciju engleske nogometne javnosti jer je odbio pružiti ruku kapetanu suparniče momčadi prilikom tradicionalnog rukovanja svih igrača i sudaca.

Tom prilikom se prvi pura sreo oči u oči s Evrom, koji ga je optužio za rasističko vrijeđanje tijekom sraza istih klubova u listopadu na Anfieldu. Engleski nogometni savez presudio je nakon istrage da je Suarez kriv i suspendirao ga na 8 utakmica, a urugvajskom reprezentativcu utakmica na Old Traffordu bila je tek druga nakon odrađene suspenzije.

Engleski mediji i najveći dio javnosti naširoko su osudili Suareza zbog odbijanja rukovanja s Evrom. Branič Uniteda Rio Ferdinand, koji je bio u vrsti blizu Evre, odbio je posljedično pružiti ruku Suarezu.

- Učinio sam to nakon što sam vidio da Suarez nije pružio ruku Evri. Više nemam ni najmanje poštovanja prema tom igraču – rekao je, između ostalog, Ferdinand.

Menadžer Uniteda, Sir Alex Ferguson, najžešće je osudio Suareza, te poručio ''kako je on osramotio Liverpool i više nikada ne bi trebao odjenuti dres tog kluba'', dok je predsjednik Igračkog udruženja u Engleskoj Gordon Taylor Suarezov čin okarakterizirao ''neprimjerenim, neugodnim i bez respekta''.

Dan kasnije, Suarez se iapk pokajao, te je putem klupske web stranice odaslao ispriku.

''Razgovarao sam s našim menadžerom Kennyjem Dalglishem i shvatio sam da sam pogriješio. Nisam iznevjerio samo njega već i klub i sve ono što on predstavlja. Zbog toga mi je žao. Pogriješio sam i žalim zbog te pogreške. Trebao sam se rukovati s Patriceom Evrom prije utakmice, ispričavam se zbog svog postupka. Želim cijeli ovaj slučaj ostaviti iza mene i koncentrirati se samo na igranje nogometa'', stoji u Suarezovom priopćenju.

Linker
23. rujan 2024 04:20