Antonio Ruediger na brojne je čudne načine pokušavao zaustaviti Pogbu
 MATTHIAS HANGST Afp
TRENUTAK LUDILA

Suarezov učenik: Čovjek s maskom ugrizao Pogbu, sudac koji će dijeliti pravdu i Hrvatima ostao nijem...

S obzirom da se na snimkama sve jasno vidi, Uefa bi ipak mogla pokrenuti naknadnu istragu...
Piše: Ivan KneževićObjavljeno: 16. lipanj 2021. 14:01

Osim atraktivne utakmice, dobrog nastupa Francuske i posebno dobrog nastupa Paula Pogbe, nakon dvoboja Francuza i Nijemaca u prvom kolu skupine F Europskog prvenstva priča se i o incidentu koji se dogodio između Pogbe i njemačkog stopera Antonija Rüdigera.

Naime, Rüdiger je u 45. minuti pomalo isfrustriran zagrizao Pogbu za leđa dok ga je čuvao, što su, naravno, uhvatile i kamere. Pogba je reagirao tako da je pokušao iznuditi prekršaj, možda i nešto više, no sudac Del Cerro Grande (sudi i utakmicu Hrvatsku - Češka!) nije se odlučio na tako nešto i poluvrijeme je normalno privedeno kraju. VAR soba ovaj incident nije smatrala vrijednim djelovanja.

I nije to bilo na razini onoga čega su se nogometni obožavatelji odmah prisjetili, sličnih incidenata Luisa Suareza. Daleko je ovaj ugriz, ako ga tako možemo nazvati, bio od onih mnogo ozbiljnih Suaretovih ugriza, za koje je Urugvajac ozbiljno u dva navrata sankcioniran.

I sam je Paul Pogba poslije utakmice potvrdio da ga je Rüdiger samo ''gricnuo''. Francuz tvrdi kako ništa ne zamjera Rüdigeru, s kojim ima dobar odnos izvan terena.

- Što se Tonija tiče, mi smo prijatelji. Nije ovo bilo ništa veliko i od značaja, vidjeli ste svi video i slike. To je sada iza nas. Neću plakati za žutim ili crvenim kartonom zbog toga. Mislim da me samo malo gricnuo. - otkrio je Pogba pa dodao:

- Osjetio sam, rekao sucu i rekao mu da donese odluku. Donio ju je i to je sada gotovo. Nije dobio nikakav karton i mislim da je tako i najbolje. Utakmica je bila odlična i za igrače i za publiku, ne bih volio da dobije nekakvu suspenziju zbog ovoga. Bilo je to pri kraju prvog poluvremena, zagrlili smo se nakon i to je to. Znam ga već dugo.

Dakle, Pogba tvrdi da ne bi volio vidjeti neke sankcije za Rüdigera zbog ovog ugriza, no UEFA bi svejedno mogla pokrenuti istragu. Čeka se izvješće glavnog suca nakon utakmice i ovisno o njemu UEFA će reagirati s istragom.

Razlog za Rüdigerov ugriz mnogi vide u frustraciji zbog odlične igre koju je Pogba pružio, pogotovo u tom prvom dijelu utakmice. Britanski list The Guardian je tako napisao da ovaj incident dobro sumira cijelu utakmicu, jer to je sve što su Nijemci mogli protiv raspoloženog Pogbe.

Treba naglasiti da ovaj ugriz ipak nije bio ekstreman poput onih Suarezovih, te da, za razliku od tih incidenata, suparnik nije osjetio nikakvu ozbiljniju bol kao što možemo iščitati iz Pogbinih komentara.

Luis Suarez je svoja dva neslavna incidenta imao prvo u dresu Liverpoola 2013. godine, a onda i u dresu Urugvaja na Svjetskom prvenstvu u Brazilu godinu poslije. S Liverpoolom je u utakmici protiv Chelseaja ugrizao Branislava Ivanovića za ruku za što je dobio kaznu od 10 utakmica neigranja, samo da bi iduće ljeto ugrizao Giorgija Chiellinija za rame i dobio suspenziju od 4 mjeseca.

Ono što je malo manje poznato oko Urugvajca jest da mu ova dva incidenta nisu jedina u kojima je ugrizao protivnika. Naime, pri početku svoje europske karijere, dok je igrao u Ajaxu, također je ugrizao protivnika, igrača PSV-a Bakkala, i dobio kaznu od 7 utakmica neigranja.

Linker
20. travanj 2024 07:11