Cristiano Ronaldo u Beogradu
 PEDJA MILOSAVLJEVIC Afp
DRAMA U BEOGRADU

Suci u finišu oteli pobjedu i razbjesnili Ronalda na Marakani, stiglo veliko upozorenje Hrvatskoj!

Srbija je uzela bod nakon što je Portugal imao 2:0, ali pritom su domaći imali veliku sudačku pomoć
Piše: Goran Čičin-Mašansker, HinaObjavljeno: 27. ožujak 2021. 23:10

U najzanimljivijoj utakmici subotnjeg programa europskih kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo, koje će se igrati u Kataru 2022. godine, Srbija i Portugal su u skupini A igrali 2-2 (0-2).

Portugal je stigao do velike prednosti u prvom poluvremenu s dva gola glavom Dioga Jote (11, 36), no Srbija je u nastavku uspjela spasiti bod i uz obilatu sudačku pomoć. Već u prvoj minuti nastavka Aleksandar Mitrović (46) je smanjio na 1-2, no nizozemska sudačka postava propustila je označiti zaleđe u kojemu se prethodno nalazio asistent Radonjić. Na 2-2 poravnao je Kostić (60) iz lijepe akcije, da bi u sudačkoj nadoknadi suci još jednom teško oštetili Portugal.

Cristiano Ronaldo je u utrci za loptom bio brži od vratara Dmitrovića te poslao loptu prema praznoj mreži. Srpski stoper Stefan Mitrović izbio je loptu nakon što je ona prešla gol-liniju te je Portugal trebao povesti sa 3-2, no suci nisu označili pogodak već je glavni djelitelj pravde Makkele čak pokazao i žuti karton Ronaldu zbog prigovora. Bijesni Ronaldo nikako se nije mogao pomiriti s takvom odlukom, čak je ljutito bacio kapetansku traku izlazeći s terena...

U drugom susretu ove skupine Luksemburg je senzacionalno kao gost svladao Irsku sa 1-0 (0-0) golom Rodriguesa (85). Srbija i Portugal sada imaju po četiri boda, treći je Luksemburg s tri, a slijede Azerbajdžan i Irska bez bodova.

U našoj skupini Slovačka je nakon remija na Cipru dočekala Maltu s imperativom pobjede, no još jednom se pokazalo da u kvalifikacijama nije baš jednostavno ni lako uzeti tri boda, bez obzira na to tko s kim igrao. Sljedeći suparnik hrvatske reprezentacije u Trnavi je pružio odličan otpor na papiru znatno jačem suparniku, ali opet se potvrdilo da papir ne mora uvijek biti mjerilo.

image
Maltežani su remizirali u Slovačkoj
STRINGER Afp

Maltežani su šokirali Slovake s dva rana pogotka u 16. i 20. minuti. Prvi je bio doista prekrasan, veznjak Newporta Luke Gambin imao je puno prostora te je s dvadesetak metara ljevicom pogodio suprotne rašlje. Drugi gol zabio je Sliemin napadač Satariano, pogodio je glavom nakon ubačaja Camenzulija.

Interov stoper Milan Škriniar režirao je povratak domaće reprezentacije koja je pogocima u 49. i 53. minuti stigla do izjednačenja. Smanjio je Strelec koji je pospremio odbijanac nakon udarca Škriniara glavom, da bi konačnih 2:2 postavio Škriniar kojem je loptu nakon kornera prenio Gregus. Do kraja su obje momčadi imale po dvije prilike, ali se rezultat nije promijenio. Malta je pokazala da zaslužuje respekt, dok se Slovačka ovim kiksom dodatno udaljila od prolaska u Katar.

Suparnik Hrvatske u skupini na ovoljetnom EURU Češka u susretu je skupine E u Pragu odigrala 1-1 (0-0) protiv Belgije. Češku je do prednosti doveo Provod (50), a poravnao je Lukaku (60). U drugom dvoboju te skupine Bjelorusija je nadigrala Estoniju sa 4-2 (1-1). Češka i Belgija su na po četiri boda, Bjelorusija ima tri, a Wales i Estonija su bez bodova.

Turska je u svom drugom nastupu u skupini G ostvarila drugu vrijednu pobjedu svladavši u Malagi kao gost Norvešku sa 3-0 (2-0). Dvostruki strijelac bio je Tufan (4, 59), a jedan gol dodao je Soyuncu (28). Prije tri dana Turska je kao domaćin nadigrala Nizozemsku sa 4-2.

Drugu pobjedu ostvarila je i Crna Gora, ali ona je igrala protiv mnogo slabijih suparnika. Nakon Latvije, Crnogorci su svladali i Gibraltar, njih sa 4-1 (2-1). Golove za Crnu Goru postigli su Beqiraj (26), Simić (43), Tomašević (53) i Jovetić (80), dok je na 1-1 nakratko poravnao Stryche (30-11m).

Nizozemska je do prvih bodova stigla 2-0 (1-0) pobjedom protiv Latvije u Amsterdamu, a strijelci su bili Berghuis (42) i De Jong (69). Turska i Crna Gora su na vrhu sa po šest bodova, Nizozemska i Norveška imaju po tri, dok su Latvija i Gibraltar bez bodova.

Linker
17. travanj 2024 02:25