Niko Kranjčar
 
 RONALD GORSIC/CROPIX
ALL STAR ZA PETRINJU

Šuker zabio, Niko Kranjčar najbolji, Hrvatska izgubila, šef Uefe najavio: Euro bez navijača nije opcija!

Za potresom pogođeno područje Uefa je dala 50.000 eura, a HNS je donirao 200 tisuća kuna
Piše: Dražen KrušeljObjavljeno: 13. ožujak 2021. 16:48

"Bilo mi je teško, ali vjerujem da je Davoru teže. Izgubio je utakmicu premda mu je poklonjen jedanaesterac, prekršaj se dogodio dva metra izvan kaznenog prostora", opušteno je Aleksander Čeferin pred novinarima komentirao veteranski "all star" Hrvatske i Slovenije u Petrinji. "Dežela" je preokretom poslije Šukerova gola s bijele točke došla do 2-1 pobjede.

U potresom pogođeno područje Uefin predsjednik došao je s čekom na 50 tisuća eura, dar europske nogometne kuće hrvatskom Crvenom križu. Predsjednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović pridružio se doniravši 5 tisuća eura petrinjskoj Mladosti, a humanitarni hepening zaokružio je HNS-ov predsjednik Davor Šuker koji je na račun sisačko-moslavačkog županijskog saveza uplatio 200 tisuća kuna.

image
Davor Šuker
RONALD GORSIC/CROPIX

Terenom su defilirali proslavljeni asovi Reala, Milana, Liverpoola, a kako su ovo ipak dani Tottenhama, tako su "spursi" bili zastupljeni cijelom plejadom igrača. Jedan među njima, Niko Kranjčar, bio je posebno nadahnut, precizne dijagonale, driblinzi i jedan "tunel" na centru predsjedniku Uefe. Drugi umirovljeni igrač "spursa", Milenko Ačimović, prelomio je priču atraktivnim golom desetak minuta prije kraja utakmice prilagođene dobi i plućima nogometaša (igralo se 2 po 35 minuta).

Sat vremena uoči utakmice svjedočili smo prosvjedu dvjestotinjak Petrinjaca u centru grada. "Mi nismo naljepnice nego ljudi", poručili su gradonačelniku i brzo se razišli. Nekoliko desetaka njih spustilo se do stadiona da bi kroz ogradu ispratili sada već sijede i pomalo dežmekaste asove koji nisu forsirali sprintove bez velike potrebe.

"Ne možemo igrati kao kada smo bili mladi, prilagodite to malo našim godinama", upozoravao je Šuker svoje ambicioznije suigrače kada bi mu podvalili loptu u for.

image
Ivica Olić, u pozadini Aljoša Asanović
RONALD GORSIC/CROPIX

"Gospodine izborniče Zorko, vrijeme je za mlađe", prvi se predsjednik odšetao na klupu nakon petnaestak minuta utakmice. Od trojice predsjednika na terenu utegnut, vitak i relativno brz Čeferin je najviše nalikovao bivšem nogometašu.

- Vidjeli smo na dolasku ovdje razmjere te katastrofe, cijeli kraj je pretrpio tragediju. Drago mi je što smo gostovali u Petrinji, to je na neki način naša dužnost. Iako nas političari ponekad svade, ipak smo mi Slovenci i Hrvati najbliži susjedi, prijateljske nacije i moramo jedni drugima pomagati - kaže Čeferin, u čijoj je momčadi Miran Pavlin odskakao motivom i decibelima, dok je napadač Milivoje Novaković u 42. godini plijenio brzinom.

U prolazu je Čeferin dao kratki itinerar priprema za Euro 2021.: - Igranje bez publike za nas nije opcija. Vjerujemo da će do početka Eura priča s cijepljenjem i borbom protiv pandemije dobiti jasnije konture. Računamo na tih 12 gradova, ali nije isključeno da će se broj smanjiti na 11 ili 10. Konačnu odluku donijet ćemo 20. travnja.

image
Boris Živković i Igor Bišćan
RONALD GORSIC/CROPIX

Dok je dolje na terenu Ćiro Blažević ovaj put bio samo pomoćnik Zorku Srebriću, rođenom Petrinjcu, na tribini su aktualni izbornici A-vrsta Zlatko Dalić i Matjaž Kek zajednički gledali meč i razmjenjivali dojmove. U svečanoj loži mjesta se našlo i za ministra Tomu Medveda, ali i Hajdukova predsjednika Nikšu Jakobušića koji je, kako čujemo, stigao baš na poziv Čeferina, u mladosti Hajdukova navijača.

- Svi izbornici u ovoj fazi sezone nalaze se u sličnoj situaciji, strepimo nad svakom utakmicom u strahu od ozljeda, Nadam se da ćemo prebroditi preostalih desetak dana i kompletni dočekati Hrvatsku u Ljubljani. Svjetski doprvak je posebna inspiracija, nadamo se i najava nekog povratka u normalnost jer svi smo u nogometnoj obitelji već izmučeni pandemijom - rekao je Kek.

HRVATSKA - SLOVENIJA 1:2

PETRINJA Stadion Mladosti. Bez gledatelja. Sutkinja: Ivana Martinčić (Hrvatska). STRIJELCI: 1:0 - Šuker (44 - 11m), 1:1 - Novaković (60), 1:2 - Aćimović (63).

HRVATSKA: Mrmić - Srna, Živković, Bišćan, D. Šimić - Šarić, Pralija, Asanović, Boban - Olić, Šuker (Još su igrali: Pletikosa, Špehar, Kranjčar, Dujmović, Mikić, Krpan, Marić, Pavlović, Babić). IZBORNIK; Zorislav Srebrić.

SLOVENIJA: Volk - Brečko, Ilić, Cesar, Gliha - Aćimović, Radosavljević, Pavlin, Novaković - Mijatović, Čeferin (još su igrali: S. Vrhovec, Sojer, Vesel, Prelogar, Džanan, Barišić, A. Vrhovec, Beguš, Čizmić). Izbornik: Jože Prelogar.

Linker
24. travanj 2024 03:49