Ziyech
 Catherine Ivill/Getty Images / Getty Images
SVE JE MOGUĆE

SULUDA IDEJA U JEDNOJ OD NAJJAČIH EUROPSKIH NOGOMETNIH LIGA, ODLUKA PADA VEĆ SUTRA Predlažu se svakakvi modeli, a jedan je apsolutni vrh!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. travanj 2020. 18:49

U Nizozemskoj nogometa neće biti, kako je to u utorak najavio njihov premijer Mark Rutte, barem do 1. rujna ove godine. A onda će se vidjeti, hoće li se moći igrati, sa ili bez publike... Mnogo je tu pitanja. Europa i njeni kupovi, kvalifikacije, reprezentacije. Sve je to pojavom koronavirusa koji ne popušta ni nekoliko mjeseci nakon svog ulaska na scenu, palo u drugi plan.

Jasno je dakle da se sezona u prvoj nizozemskoj ligi neće završiti. A to znači da će sve ostati na trenutnom stanju po kojem su vodeći Ajax i drugoplasirani AZ Alkmaar bodovno poravnati na vrhu. Dijeli ih samo gol-razlika, po kojoj je Ajax bolji, ali...

Vjerovali ili ne, postoji i prijedlog da prvacima postanu oba kluba i da se dodijele dvije titule.

Pisali smo već jučer o tome kako će se sjednica Izvršnog odbora UEFA-e održati u četvrtak, a u petak će se potom sastati njeni predstavnici s čelnim ljudima Nizozemskog nogometnog saveza (KNVB) kako bi raspravili situaciju vezanu uz tu zemlju. UEFA je na sastanku s glavnim tajnicima nacionalnih saveza u utorak predložila da savezi ustraju do kraja u namjeri da se prvenstva završe bez poništavanja ili dodjeljivanja trofeja unaprijed.

U nizozemskim se medijima spekulira o tome što će se dogoditi, ali iako je Ajax bolji u gol-razlici, što je prvi kriterij za "tie-breaking" situaciju, napominje se da je AZ u oba njihova ovosezonska dvoboja slavio kontra momčadi iz Amsterdama koja je do prekida zbog koronavirusa bila u očiglednom padu dok se AZ dizao.

Konačnu ćemo odluku glede nizozemskog nogometa doznati u petak, kada će biti poznate i eventualne posljedice po njihov nogometni savez, ne dođe li do dogovora s UEFA-om. Zasad se o svemu može samo nagađati.

Linker
17. svibanj 2024 05:33