Robert Prosinečki

 SERCAN KUCUKSAHIN Anadolu Agency Via Afp
PIŠU SLOVENCI

Susjedi otkrivaju: Legendarni Robert Prosinečki preuzima klupu svog bivšeg kluba!?

Bivši Vatreni već je neko vrijeme bez trenerskog angažmana, posljednji mu je bio u turskom Denizlisporu
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 21. ožujak 2022. 08:31

Tri utakmice bez pobjede bile su dovoljne da čelnici ljubljanske Olimpije izgube strpljenje s trenerom Dinom Skenderom. Hrvatski stručnjak izgubio je na gostovanju kod Mure (2:3), potom je na domaćem terenu poražen od Celja (2:4), da bi u nedjelju njegova momčad, opet kod kuće, remizirala s Domžalama (1:1).

Bila je to kap koja je prelila čašu, jer se vodeći Maribor odmaknuo na sedam bodova prednosti, dok je Olimpija tek treća, s četiri boda zaostatka za drugoplasiranim Koprom, a blizu je i Mura, koja drži četvrto mjesto s dva boda manje od ljubljanskog kluba.

Slovenski dnevnik Delo piše kako je tek jedna pobjeda u šest utakmica presudila Skenderu kojem su palac dolje okrenuli navijači iz skupine Green Dragons, ali i oni na glavnoj tribini. Skandiralo se 'Skender, odlazi', da bi najžešći među njima nakon utakmice upali i u svlačionicu te tražili odlazak hrvatskog trenera koji je donedavno bio prilično popularan u glavnom slovenskom gradu.

No, u nogometu se sve brzo mijenja i zaboravlja, a na staroj slavi teško se može preživjeti.

"Olimpija zahvaljuje Dini Skenderu na doprinosu našem klubu. U budućnosti mu želimo puno sreće kako u sportu tako i u privatnom životu", stoji u klupskoj objavi.

Skender je odradio drugi mandat u Olimpiji. Nakon prvog u kojem je vodio 30 utakmica, u drugom je naslijedio Savu Miloševića u listopadu prošle godine te je izdržao 17 utakmica.

image

Robert Prosinečki

JOSIP MOLER/CROPIX

Delo piše kako je Olimpija već izabrala Skenderovog nasljednika, a to je – Robert Prosinečki.

Bivši hrvatski reprezentativac već je neko vrijeme bez trenerskog angažmana, posljednji mu je bio u turskom Denizlisporu 2020. godine. Prije toga legendarni Žuti vodio je Crvenu zvezdu i Kayserispor u dva navrata, a bio je i izbornik reprezentacija Bosne i Hercegovine te Azerbajdžana.

Jedna od postaja bogate igračke karijere Roberta Prosinečkog bila je i Olimpija, za koju je nastupao u sezoni 2002./03. i u 27 utakmica postigao četiri pogotka. Tada je Žuti igrao na Bežigradu, a sad bi se trebao vratiti na novu lokaciju, a to je stadion Stožice.

Linker
06. svibanj 2024 12:19