Alen Šušnić

 SUPERSPORTSKE PODCAST
SUPERSPORTSKE PODCAST

Šušnić: Radim video analizu protivnika i tako pripremam momčad za svaku utakmicu u 2. HNL!

Trenera NK Dubrave Tim Kabel pitali smo i kako je on koristio dron u trenažnom procesu
Piše: PromoObjavljeno: 02. prosinac 2021. 16:27

U 15. epizodi podcasta u goste nam je stigao trener trenutno vodeće momčadi 2. HNL - Alen Šušnić. Razgovarali smo o njegovom nogometnom putu, trenerskoj karijeri, tehnologiji u nogometu i o uporabi video analize u pripremi utakmica.

Trener NK Dubrave Tim Kabel napomenuo je da je uvjeren kako se svi treneri u 2. HNL pripremaju za svoje utakmice kao da je riječ o 1. HNL. Istaknuo je, također, kako sam odrađuje video analizu igre protivinika, a jednako tako i prekida. Više o ovoj temi možete pogledati u ovom kratkom isječku:

Trener Šušnić spomenuo je i da je u svojoj karijeri koristio dron jer savršeno pokazuje sve greške koje se rade u postavljanju na terenu, što kroz kontinuirani rad na tim detaljima dovodi do smanjenja broja grešaka u obrani te u dodavanju. Uz to pomaže i u individualnom razvoju igrača što je važna stavka u razvojnoj ligi poput 2. HNL. Ipak, što se video analize tiče naš gost je objasnio kako je jednostavnije odraditi analizu i pripremu za momčad iz 2. HNL nego za momčadi iz 1. HNL jer su igrači manje taktički fleksibilni.

Cijeli podcast možeš pogledati ovdje:

Linker
19. travanj 2024 18:12