RAUL ARBOLEDA Afp
PRIMITIVAN ČIN

Suspendiran prvi vratar Argentine! Fifa ga kaznila zbog divljačkog poteza: ‘Udario me, a nisam mu ništa rekao‘

Na kraju utakmice kamerman je ušao na teren kako bi snimio reakcije igrača obje momčadi
Piše: SNObjavljeno: 28. rujan 2024. 07:47

U posljednjoj reprezentativnoj pauzi Kolumbija je pobijedila Argentinu 2:1. Bilo je to prije nešto više od dva tjedna, a utakmicu je obilježio ružan detalj, bolje rečeno ponašanje vratara poražene momčadi, Emiliana Martineza.

Na kraju utakmice kamerman je ušao na teren kako bi snimio reakcije igrača obje momčadi neposredno nakon posljednjeg sučevog zvižduka. To se nije svidjelo jednom od najboljih svjetskih vratara koji je rukom udario kameru i okrenuo ju u drugom smjeru.

REAKCIJU MARTINEZA POGLEDAJTE OVDJE

Fifa je odlučila suspendirati ga na dvije utakmice, što znači da će propustiti susrete protiv Venezuele i Bolivije, pišu argentinski mediji, a prenosi AS. Napadnuti kamerman oglasio se nedugo nakon nemilog događaja:

- Svirali su kraj utakmice i odmah sam, kao pravi kamerman, krenuo snimati reakcije igrača. Vidio sam Martineza i došao do njega, a onda me ni iz čega udario i pao sam. Bio sam jako ljut jer sam radio svoj posao, baš kao i on. A nisam mu ništa ni rekao...

Savez sportskih novinara u Kolumbiji oštro je osudio postupke kontroverznog vratara:

"Oštro osuđujemo postupke Martineza. Udaranje opreme kamermana napad je na našu slobodu izražaja i to nećemo tolerirati. Tražimo da Fifa sankcionira Martineza, čovjeka koji nije primjer novim generacijama", stoji u priopćenju.

Linker
02. listopad 2024 13:57