DRAGAN MATIC Cropix
Štimac potresen

‘Sutra sam trebao vidjeti Ćiru u Zagrebu. A svađa je bila zbog onih koji su me tjerali iz reprezentacije‘

Cijeli dan turoban je i tužan, ako kažem da mi je bio poput oca, onda nisam previše rekao
Piše: SNObjavljeno: 08. veljača 2023. 19:52

Igor Štimac, član nezaboravne generacije Vatrenih koji su se 1998. pod vodstvom Miroslava Ćire Blaževića iz Francuske vratili s broncom, prisjetio se legendarnog trenera u gostovanju u Dnevniku N1 televizije.

- Ovo jutro nas je sve zatekla tužna vijest i zato je ovaj dan cijeli turoban i tužan. Ako kažem da mi je bio kao otac, onda nisam previše rekao. Ćiro bio mi je bio i učitelj i osoba od koje si mogao puno učiti samo gledajući ga što radi i kako se odnosi prema ljudima. Svojim je potezom i ponašanjem uvijek uspio pridobiti prijatelja i simpatizera - poručio je Štimac, pa otkrio da je u četvrtak trebao posjetiti Ćiru povodom njegovog 88. rođendana.

- Pripremao sam mu iznenađenje za rođendan. Trebao sam sutra doletjeti u Zagreb da ga vidim prije odlaska u Indiju, ali to se nažalost nije uspjelo ostvariti. Ćiro me je naučio da treba biti ponizan, biti domoljub, paziti na ljude oko sebe i biti čovjek. On je bio dobar slušatelj, svaki put kad je s bilo kim razgovarao, postavljao je pitanja. Prikupljao je informacije i stvarao je mišljenje. Uvijek je imao mišljenje i bio je čvrstog stava, ali više je volio slušati nego pričati.

Prisjetio se i kontroverzi koje su pratile njihov odnos u prošlosti.

- e razmirice su bile zbog pritiska drugih ljudi iz HNS-a da me se makne iz reprezentacije. No, ta četiri mjeseca njegovog boravka u Splitu su jedni od najljepših mjeseci u mojem životu. Ta atmosfera koju je on izgradio u tako kratkom vremenu i pune tribine navijača, to je mogao samo on. I mene je zvao sine, poput mnogih. Znali smo da nas voli, koliko drži do nas i koliko nas sve voli. Pamtit ću ga po tome što je bio čovjek, nije ulazio u sukobe, stvarao je prijateljstva, ali imao je i besprijekoran autoritet koji nisi smio ugroziti ni u jednom trenutku

Linker
25. travanj 2024 05:52