DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
PIŠE DAVORIN OLIVARI

Sve je bilo jasno od prve minute, Dinamo je previše kalkulirao! I ne treba se uzdati u pomoć u zadnjem kolu

Nakon večerašnje utakmice, osjećaji su ostali pomiješani kao nekim mikserom
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 26. studeni 2021. 10:05

Nismo na kraju znali da li da se smijemo ili da tugujemo. Dinamo je osigurao proljeće u Europi, u Konferencijskoj ligi, što je svakako razlog za zadovoljstvo, eto Modrih u još jednom euro proljeću. Ali s druge strane, Modri nisu osigurali nastavak natjecanja u Europskoj ligi. To je razlog da nema potpunog zadovoljstva.

Jer Konferencijska liga je ipak treći razred nogometa na Starom kontinentu, treća liga. Naravno, ništa još nije izgubljeno kad se radi o Europskoj ligi, Dinamo može s bodom u Londonu protiv West Hama napraviti opet super uspjeh i uhvatiti tu ‘drugu ligu‘, Može pomoći i Rapid, protiv Genka. Makar, ova druga mogućnost nam se čini manje izvjesna. Ipak će se Modri morati uzdati ‘u se i u svoje kljuse‘. Više vjerujemo da će Krznarova momčad upjeti izvući glavu ispod ‘londonskog čekića‘, nego da će ‘rapidleri‘ zajodlati protiv Genka.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

Šteta je velika što Modri nisu dobili Genk i sve riješili. Nekako nam se čini da su bili previše sramežljivi, nisu bili dovoljno odlučni da sve riješe u Maksimiru. Igrali su bez previše rizika, kao da su onako pomalo kalkulirali, bilo im je važno izbjeći poraz, to se vidjelo od prve minute.

Niti Genk nije bio previše odvažan i željan nekog nadigravanja za pobjedu, Belgijanci su također kalkulirali s tim bodom, valjda vjeruju da će dobiti Rapid, a da Dinamo nema šanse protiv West Hama, da će Plavi pokleknuti u Londonu. Znate kako kažu, prazne puške plaše se obojica.

Baš je tako izgledalo. Dinamo i Genk su se plašili praznih pušaka. Niti jedni niti drugi nisiu imali previše napadačke municije, čak je nešto više imao Genk pred kraj ogleda, kad je Livaković spasio Modre poraza s dvije sjajne intervencije. Ništa, čekamo posljednje kolo u skupini pa da vidimo u kojoj će europskoj ligi Dinamo igrati. Ipak, propuštena je velika šansa, Genk je tebao biti pobijeđen, nije to momčad koje se trebalo toliko plašiti, Dinamo je trebao biti hrabriji, više riskirati, znamo onu staru; ‘tko ne riskitra, ne profitira‘.

Linker
24. travanj 2024 15:02