JOSE BRETON Nurphoto Via Afp
STVAR SE KOMPLICIRA

Sve je već bilo spremno za dolazak velike zvijezde! Real u problemima nakon gafa koji je šokirao svijet

Real i PSG se susreću u Ligi prvaka, a to je bacilo novo svijetlo na transfer francuskog napadača
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 14. prosinac 2021. 13:22

Ponovljeni ždrijeb Lige prvaka spojio je Real Madrid i Paris Saint-Germain, a ujedno je dodatno zakomplicirao situaciju oko sjajnog francuskog napadača Kyliana Mbappea.

Poznato je da je Mbappe već dulje vrijeme velika želja Realovog predsjednika Florentina Pereza, koji ga je pokušavao dovesti u ljetnom prijelaznom roku, no po mišljenju PSG-ovih šefova nije ponudio dovoljno.

Kako Mbappeov ugovor na Parku prinčeva istječe sljedećeg ljeta, on već od 1. siječnja može započeti pregovore s potencijalnim novim poslodavcima, a njegov prijelaz na Santiago Bernabeu činio se ove jeseni kao praktički gotova stvar.

Međutim, utakmice osmine finala Lige prvaka koje će se 15. veljače i 9. ožujka odigrati u Madridu i Parizu bacile su novo svjetlo na situaciju u kojoj se nalazi francuski dragulj.

image
FRANCK FIFE Afp

Za Mbappea je Real već pripremio ugovor do 2028. godine, dok je PSG izgubio nadu za produljenjem suradnje svoje velike zvijezde. Da, imaju Parižani i Neymara i Messija, ali Mbappe je taj koji vuče momčad ove sezone, s 13 pogodaka i 12 asistencija u 23 nastupa.

Iako je praktički sve dogovoreno s Mbappeom i njegovim predstavnicima, Perez je nakon ždrijeba osmine finala elitnog natjecanja skloniji odgoditi (tajni) potpis ugovora za termin nakon 9. ožujka. Naravno, informacija bi iz poštovanja prema PSG-u ionako bila službeno objavljena tek na kraju sezone, ali nije nevažan ni sam čin potpisa ugovora, izvijestio je španjolski As.

U Realu ne žele Mbappeu nametati dodatni pritisak kojem bi sigurno bio izložen kad su u pitanju najradikalniji PSG-ovi navijači, već mu žele maksimalno olakšati oproštaj sa sadašnjim klubom. Ta će utakmica izazvati golemu pozornost diljem svijeta, kako zbog Mbappea, tako i zbog ponovnog dolaska Messija, Ramosa i Neymara na Bernabeu.

''Važna je Kylianova zrelost. On se zna nositi s pritiskom, a mi ćemo mu u tome pomoći. Nema žurbe za potpisom. Znamo da je on donio čvrstu odluku i to je ono što je istinski važno'', poručio je neimenovani izvor iz Valdebebasa.

I francuski L'Equipe je objavio kako Mbappe sigurno neće ništa potpisati s Realom do ožujka, odnosno prije završetka osmine finala Lige prvaka. Ujedno je ta vijest i potvrda da su razgovori s PSG-om završili bez pomaka u odnosu na ranije zauzete pozicije.

Po svemu sudeći, Mbappe će Parižanima otići besplatno, teško da se tu nešto može promijeniti. Posljednju ponudu za produljenje ugovora PSG je Mbappeu dao u kolovozu, no on je odbio postati najbolje plaćenim igračem pariške momčadi. Predsjednik Nasser Al-Khelaifi i sportski direktor Leonardo ipak se još ne misle predati, pa se do kraja godine može očekivati još jedna PSG-ova ponuda...

Linker
05. svibanj 2024 08:30