MIGUEL RIOPA AFP
POTRES NAKON PORAZA

SVE JE ZAKUHAO NAŠE GORE LIST! NOGOMETNI VELIKAN NAJAVIO OTKAZ U POTRESNOM OBRAĆANJU MEDIJIMA: 'Očajan sam, nikad mi nije bilo teže!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 01. ožujak 2020. 17:05

Glasgow Rangersi doživjeli su novo neugodno iznenađenje - subotnjim porazom od Heartsa u četvrtfinalu Škotskog kupa ostali su bez trofeja i devetu sezonu zaredom, a legendarni trener Steven Gerrard je nakon utakmice najavio mogući odlazak iz kluba, nakon jedne i pol sezone.

Jedini pogodak na utakmici postigao je Australac hrvatskih korijena Oliver Bozanić u 58. minuti, a Borna Barišić odigrao je cijelu utakmicu za Rangerse.

Posljednje naslove klub s Ibroxa je osvojio 2011. godine kada je bio prvak Škotske i osvajač Liga kupa. Ove sezone Rangers je već izgubio finale Liga kupa od Celtica, sada je ispao i iz Kupa, a u prvenstvu zaostaje 12 bodova za vodećim Celticom.

Sve je to očito previše za velikana Liverpoola koji je nakon susreta najavio kako će veliku odluku donijeti u sljedeća 24 sata.

"Nikada mi nije bilo teže otkad sam došao u klub, niti približno. Moram razmisliti. Osjećam se očajno, toliko sam jako htio pobijediti, ali kad pogledam moje igrače sa strane, čini mi se da ne dijelimo iste osjećaje. Ja i moj stožer smo ovih igračim dali apsolutno sve u posljednjih 20 mjeseci, držali ih za ruku, čak i izvan terena, pomagali na sve načine, ali teško je kad sa svakom novom utakmicom postaješ svjestan što se događa oko tebe", objasnio je utučeni Gerrard i zaključio:

"Čeka me velika odluka u sljedeća 24 sata. Osjećam se kao da sam izdao navijače", poručio je na kraju.

Gerard je u prosincu potpisao novi ugovor na Ibroxu, ali unatoč boljoj igri nove momčadi ostao je dojam da ipak nije ispunio očekivanja navijača. Rangerse je preuzeo 2018. godine i prvu sezonu završio kao drugi iza Celticsa s devet bodova zaostatka, a sve nade polagane su u 2020. godinu i osvajanje barem utješnog trofeja u Kupu.

Linker
26. travanj 2024 23:16