JONATHAN NACKSTRAND Afp
PREDIVNA GESTA

Sve za Eriksena! Potez vrijedan divljenja: Evo što će igrači Belgije i Danske napraviti usred utakmice

‘Ovo je posebna situacija za njega i siguran sam da će utakmicu gledati u svom dresu‘
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 17. lipanj 2021. 09:36

Bit će emotivno na Parken stadionu u utakmici Danske i Belgije. Navijači, ali i nogometaši obje momčadi, odat će počast Christianu Eriksenu koji će umjesto na travnjaku utakmicu pratiti iz bolničke postelje. U 10. minuti utakmice simbolično zbog broja kojeg unesrećeni nogometaš nosi na dresu - navijači će zapljeskati.

Čuli su u danskom taboru još jučer što se sprema.
- Pokušat ćemo se pripremiti za ovo iskustvo, ali sigurno će biti jako emotivno za nas - kazao je izbornik Kasper Hjulmand.
I belgijski nogometaši, od kojih su mnogi bivši ili sadašnji Eriksenovi suigrači, priključit će se navijačima u tim trenucima. Romelu Lukaku otkrio je kako će obje momčadi stati s igrom u 10. minuti utakmice.

image
JUSTIN TALLIS Afp

- Izbacit ćemo loptu izvan terena i zapljeskati - kazao je belgijski napadač.

Lukaku se, inače, teško nosio s borbom za život svoga suigrača iz Intera koja se događala samo dva sata prije utakmice Belgije i Rusije. Na toj je utakmici Lukaku zabio dva pogotka, a nakon prvog zaletio se prema kamerama i uzviknuo: "Chris, volim te!". Kasnije je otkrio kako se čuo s Eriksenom, ali i da još mu nije dozvoljeno da ga posjeti u bolnici.

Danskim nogometašima je, pak, nakon preživljenog šoka osigurana psihološka pomoć.
- Naravno, još uvijek mislimo na Christiana. Bolnica je u neposrednoj blizini stadiona i može ga vidjeti iz svoje sobe, vjerojatno će i čuti navijače. Ovo je posebna situacija za njega i siguran sam da će utakmicu gledati u svom dresu - kazao je danski izbornik.

Linker
20. travanj 2024 14:21