Josip Brekalo
 Maja Hitij/Bongarts/Getty Images) / Maja Hitij Bongarts/Getty Images
TOTALNO DRUGAČIJI

ŠVEĐANI NE ODUSTAJU OD RADIKALNE IDEJE Imaju gotovo 2000 mrtvih od koronavirusa, ali povlače potez na koji nitko u nogometnoj u Europi i ne pomišlja!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. travanj 2020. 21:26

Klubovi švedske prve i druge lige odlučni su u svojoj namjeri da 14. lipnja nastave sezonu. No za razliku od brojnih drugih zemalja, planiraju igrati pred gledateljima, scenarij koji je teško zamisliv trenutačno u Serie A, primjerice...

Švedska je za razliku od ostatka planeta zauzela drugačiji pristup prema koronavirusu, imaju oko 15.000 oboljelih, ali i gotovo 2000 umrlih (1800) što je, kao u talijanskom i španjolskom scenariju, više od 10 posto.

Premijer Stefan Löfven pozvao je građane da se ponašaju kao "odrasli", restorani, kafići i trgovine ostaju otvoreni...

Zamjenik državnog epidemiologa Anders Wallensten rekao je da je zabilježeno 185 smrtnih slučajeva od Covid-19, što je najveći broj smrtnih slučajeva do sada u jednom danu.

Nogometna sezona trebala je započeti u travnju, no dogovoreno je da se odgađa zbog pandemije. Ipak udruženje dvije najbolje tamošnje lige objavilo je da se utakmice nastavljaju 14. lipnja.

"Želimo i planiramo igrati pred navijačima i to je naš cilj. Ali isto tako pratimo kompletnu situaciju i postupit ćemo prema preporuci vlade", poručili su iz udruženja prvoligaša.

Linker
28. travanj 2024 16:34