Erling Haaland 

 OLI SCARFF Afp
PROPADAJU ZBOG NORVEŽANINA

Šveđani uperili u prstom u Erlinga Haalanda zbog bizarnog razloga! ‘Ugušio nas je, očajni smo...‘

Iz jedne švedske provincije uperili su prstom u - Erlinga Haalanda
Piše: SNObjavljeno: 03. studeni 2022. 16:25

Pitate se zašto su prozvali slavnog norveškog napadača Manchester Cityja? Razlog je jedostavan.

Spomenuta švedska provincija zove se Halland, broji oko 300.000 stanovnika, a regija je pretrpjela turistički udarac dolaskom Haalanda u Manchester City. Naime, na društvenim mrežama navijači često krivo napišu Haalandovo prezime, a hashtag #Halland ih sada vodi na norveškog nogometaša umjesto na njihovu provinciju. Zbog svega su se odlučili službeno oglasiti.

"Mi smo Halland, on je Haaland. Popularnost nogometnog fenomena potpuno guši našu online prisutnost. Na naš očaj sada vidimo kako nam svi napori u promociji Hallanda propadaju. Ako se ništa ne napravi, bojimo se da će naša regija postati zaboravljena kao Atlantida, mjesto poznato samo u pričama i drevnim rukopisima", rekao je direktor turističkog ureda Halland Jimmy Sandberg u otvorenom pismu.

image
OLI SCARFF Afp

"Kada u internet upišete Halland tražeći našu prekrasnu regiju, dobijete Haalanda posvuda. Otkako je Haaland stigao u Englesku i zabio sve te golove preplavila nas je njegova prisutnost. Voljeli bismo da dođe ovdje. Puno Norvežana ovdje dolazi svake godine, pa bi se osjećao kao kod kuće. Vidimo se sljedećeg ljeta u Hallandu, Haalande?", dodao je Sandberg u razgovoru za BBC.

Po dolasku u Manchester City Haaland je inače zabio 22 gola u 16 utakmica u svim natjecanjima i postao je apsolutni internetski hit.

Linker
23. travanj 2024 03:03