ADRIAN DENNIS Afp
TVRDE ENGLEZI

Svi se otimaju za Vatrenog, a posebno Arteta! Trener Arsenala već ove zime želi vidjeti Hrvata na Emiratesu

Sve bolje bivši Dinamov as igra i u reprezentaciji Hrvatske
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 05. listopad 2022. 11:01

Arsenal je opasno zagrizao za Lovru Majera. Kako je jutros izvijestio The Mirror na svom portalu, menadžer Topnika Mikel Arteta pojačao je svoja nastojanja za dovođenjem ‘sljedećeg Luke Modrića‘.

Majer je impresionirao svojim igrama u Rennesu, prošle sezone ugledni L‘Equipe uvrstio ga je u najbolju momčad sezone. Sve bolje bivši Dinamov as igra i u reprezentaciji Hrvatske.

U utakmici Lige nacija s Danskom ušao je s klupe u završnici i odmah zabio za pobjedu, a iz maksimirske lože sve su to pozorno pratili Arsenalovi skauti.

‘‘Njegove igre povlače usporedbe s Modrićem, ne samo zbog iste nacionalnosti. No, umjesto da slijedi Modrićeve korake i zaigra za Tottenham, Majer bi se mogao priključiti njegovom velikom rivalu Arsenalu. Očekuje se da će Arteta centralnog veznjaka pokušati dovesti već u siječnju‘‘, piše Jacob Leeks u Mirroru.

image
FREDERICK FLORIN Afp

Posljednjeg dana ljetnog prijelaznog roka pokušao je Arsenal dovesti Douglasa Luiza iz Aston Ville, no sve su tri ponude odbijene. Sve ukazuje na to da se Arteta sad okrenuo Majeru, no i tu bi moglo biti dosta prepreka prije realizacije transfera.

Majer s Rennesom ima ugovor još četiri godine, pa Francuzi imaju prilično jaku pregovaračku poziciju. Očekuje se da bi za 24-godišnjeg hrvatskog veznjaka mogli tražiti 60 milijuna eura, a pitanje je može li Arsenal platiti toliko.

Ljetos je za Majera bio zainteresiran i Atletico Madrid.

Nema dvojbe da je Lovro Majer ‘vruća roba‘ na europskom nogometnom tržištu, sve važniji i u planovima hrvatskog izbornika Zlatka Dalića. Nakon Katara cijena bi mu mogla dodatno porasti...

Linker
20. travanj 2024 15:59