Ivan Rakitić vjenčanje s Raquel

 HIDALGO/MARCA/SIPA PRESS/PROFIMEDIA
HOLIVUDSKA PRIČA

‘Svi su znali Rakitićeve jade. Ona ga je odbila - 30 puta! A čim su ušli u vezu, dala je otkaz...‘

Priča o ljubavi Ivana Rakitića i njegove Raquel postala je legendarna u Sevilli. Posjetili smo mjesto gdje su se upoznali...
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 17. veljača 2024. 14:15

Ivan Rakitić predstavio se fantastičnim golom u Saudijskoj Arabiji. Čestitao sam mu fotografijom iz Seville. S Plaza se Espana.

- Hvala na čestitkama. Bravooo za Sevillu. Najbolji grad na svijetu - odgovorio je.

Raketa u Rijadu sad živi neku drugu kulturu, ništa slično uzavrelim ulicama i trgovima Andaluzije, a u Sevillu i još više Seviljanku zaljubio se na prvi pogled. U siječnju 2011. godine stigao je na završne pregovore za transfer iz Schalkea. U kojem je to hotelu i njegovom baru upoznao Raquel, prošlo mi je kroz glavu. Poslao sam mu poruku.

- Melia Lebreros - spremno je odgovorio.

Iako sam u Andaluziju ostao na odmoru, novinarski crv u meni nije mi dao da ne odem na kavu na to mjesto. Šank je odmah od ulaza lijevo, kafić Bribone...

- Nije vam to pravo mjesto. Znam za tu priču, svi je ovdje znaju, Rakitić je naš junak - smijala se voditeljica koju je doveo konobar.

- Hotel je preuređen. Nekad smo imali piano bar za VIP goste, u njemu je Ivan sreo Raquel, ima desetak godina da je to promijenjeno - dodaje i pokazuje na prostor gdje se nalazio a sad je ured.

- Teže mi je bilo osvojiti Raquel nego Ligu prvaka - zvone mi te Raketine riječi.

Idem na recepciju, mladi dečki su susretljivi...

- Rakitić je za nas jednostavno naš. Postao je prvi stranac kapetan nakon Maradone. To dovoljno govori. Znam priču o Raquel ali nisam tada bio zaposlen ovdje. Kojega je radio s njom - pokazuje na Manola.

image

Manolo

Foto: Dražen Antolić

- A Rakitić i Raquel? Kako je ne bih znao. Sjećam se kako je Ivan svako jutro dolazio kod nje te naručivao kavu i fantu od narandže. Uvijek sam mu htio pomoći jer nije znao ni riječ španjolskog jezika, mislim ni engleskog - govori Manolo.

Engleski je znao, morao sam ga ispraviti, kao i njemački, talijanski i francuski, dakako uz hrvatski...Tri mjeseca je stanovao u tom hotelu...

- Prvi dan je došao s bratom navečer, sastao se s ljudima iz Seville, i koliko znam nakon toga su sjeli u taj bar. Nije mu se spavalo. Raquel je sjajna cura i bila je izvrsna kolegica pa i prijateljica. Odlično smo surađivali, lijepa je i što bismo mi muškarci rekli izvrsnih atributa, ali znate što? Često je dolazila i njezina sestra koja je meni još ljepša - nastavio je Manolo dodajući:

- Kad je ušla u vezu s Rakitićem dala je otkaz. Taj joj novac od rada ovdje više nije bio potreban - pokazivao je rukom prema van u stilu - dala je petama vjetra.

Priča je holivudska. Prve večeri Ivan je rekao starijem bratu:

- Potpisat ću za Sevillu i oženiti ovu djevojku.

Dejan se smijao, mislio da lupeta. Jednom je Ivan priznao da ga je tridesetak puta odbila kad ju je pozivao da izađe s njim. Nakon što se preselio u stan i dalje je dolazio na kavu na isto mjesto. U bar odmah kraj recepcije. U produžetku se sada servira doručak.

image

Ivan i Raquel Rakitić

INSTAGRAM

- Svi su znali za njegove jade... Nakon više od pola godine jedan ga je čovjek odavde nazvao. Raquel i sestra Irene sjedile su u baru, a ona nije radila. To mu je bio signal da se pojavi - priča Manolo.

Te su večeri izašli u grad, a sutradan na ručak, tako je krenula romansa Vatrenog i konobarice koja je 2013. nadograđena brakom u kojem imaju dvije kćeri Altheu i Adaru.

- Nije bila sigurna koliko je ozbiljan jer nogometaši dođu i odu. Kad se uvjerila nije bilo zapreka. Ivan Rakitić je veliki nogometaš i čovjek. Pazite, ja sam navijač Betisa, toliko ga poštujem - veselo je pričao Manolo.

- Rijetko kad ili gotovo nikad navijač Betisa neće tako hvaliti nekoga iz Seville - priznao je.

Hotel je samo 300 metara od stadiona Sanchez Pizjuan. Dan nakon fatalne noći potpisao je za Sevillu. Trinaest godina igrao je u Španjolskoj računajući u Barcelonu.

- U Sevilli ću živjeti nakon karijere - kazao mi je Ivan.

Unutar stadiona njegove su fotografije, ali pročelje krase drugi velikani. Među njima i Davor Šuker koji je ovdje Bog koji hoda zemljom. No, za Raketu mi ljudi iz kluba ovdje pričaju:

- Pitanje je samo dana kad će postati sportski direktor Seville.

Prije toga ima za odraditi godinu i pol ugovora u Ali Shababu ukupno za 22-23 milijuna eura. Počeo je izvrsno.

- Vidite po priči da se za Sevilli vezao zauvijek - jasan je recepcionar Manolo i zaključio:

- Raquel i Ivan savršen su par. Želim im puno sreće. Neko ih vrijeme nisam vidio jer više ne dolaze ovdje.

image

Davor Šuker na pročelju stadiona Seville

Foto: Dražen Antolić

Zajedno će živjeti i u Rijadu, s njima i kćeri.

- Bio sam uporan, sedam mjeseci mi je trebalo. Ona je bila moja misija i zgoditak na lotu. Ona je fantastična majka i vedrog duha koja će svakoga oraspoložiti kaže Rakitić.

Civilno su u braku od 2013. godine, vjenčao ih je gradonačelnik, a crkveno od 2015. kad su to svečano napravili jednoj od najvećih katedrala u Europi. Nazvao sam i njegovog vjenčanog kuna Marka Bralića...

- - Nema više toga bara u kojem su se upoznali, iz njega je bio i izlaz na terasu. To je hotel koji Sevilla koristi za karantenu pa su igrači često u njemu prije utakmice. U tim početnim mjesecima njegov otac Luka i ja dugo smo boravili s njim. Znam sve o tome kako je prohodao s Raquel. Samo ću reći da su izvrstan par i odlično se slažu - konstatirao je Keto.

Možda za dvije godine u Melia Lebrerosu proslave 15 godina veze...

Linker
27. travanj 2024 23:45