NK Tehničar Cvetkovec

 Zvonimir Markač/klikaj.hr
BIVŠI NAPADAČ BIJELIH

‘Svi znamo tko je Hajduk, ovo je za sve nas utakmica karijere! Dolazi nam velikan hrvatskog nogometa‘

Ogled s Bijelima iz Splita bit će, nema nikakve sumnje, prava nogometna fešta
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 01. rujan 2022. 18:21

Nogometaši Tehničara iz Cvetkovca po drugi put u povijesti uspjeli su se plasirati u 1. kolo Hrvatskog nogometnog kupa koji od ove sezone nosi i sponzorsko ime SuperSporta. Utakmica pretkola s Mladosti iz Petrinje bila je jednosmjerna ulica, a sudbinu gostiju lijepim su pogocima zapečatili Hrvoje Bači (2) te trener-igrač Ivan Vrkić, a prvi gol gosti su si zabili sami.

Ulogu pomoćnog trenera u Tehničaru ima Kruno Lovrek, koji tu i tamo i zaigra ako se ukaže potreba. Bivši napadač Zagreba i Hajduka ipak je već u veteranskim nogometnim godinama (42) te se u posljednje vrijeme posvetio radu s djecom u nogometnim školama Tehničara te Općine Koprivnički Ivanec, gdje je i voditelj.

- Moram prije svega pohvaliti svoju momčad, odigrali su jednu odličnu utakmicu o čemu najviše svjedoči rezultat od 4:0. Ispunili smo sve zahtjeve, postigli rani pogodak i to je ono čemu smo težili. Hvala svima koji su odvojili vrijeme i došli na Stari breg, podržali naše dečke koji su pokazali da vole ovaj dres i da stvaramo jednu lijepu sportsku priču - rekao je Lovrek.

Dočekali su Cvetkovačni susret s jednim od hrvatskih nogometnih velikana. To malo mjesto na pola puta između Koprivnice i Ludbrega ugostit će splitski Hajduk. Tehničar se inače natječe u Četvrtoj nogometnoj ligi ‘Bjelovar-Koprivnica-Virovitica‘, prošle sezone osvojio je prvenstvo i Kup, ali zbog problema s mlađim uzrastima nije napredovao u viši rang.

Glavni je čovjek u Tehničaru Josip Mađarić, jedan od najcjenjenijih hrvatskih odvjetnika kojem je nogomet velika strast te je u svom selu krenuo od nule, obnovio nekad davno ugašeni klub i od njega stvorio sredinu koja je primamljiva mnogim kvalitetnim niželigaškim igračima.

Ogled s Bijelima iz Splita bit će, nema nikakve sumnje, prava nogometna fešta. Domaćini su na glasu kao veoma gostoljubivi, navodno imaju i jako dobro vino, pa će na Starom bregu uživati i podravski ljubitelji nogometa, ali i brojni Hajdukovi navijači. Jedino je pitanje gdje će se svi uspjeti parkirati, ali smislit će se nešto, vremena je dovoljno...

- To je bez ikakve sumnje najveća utakmica u povijesti našeg kluba. Svi znamo tko je Hajduk i kakvu vojsku navijača ima iza sebe, ovo je za sve nas utakmica karijere. Prije te utakmice čekaju nas prvenstveni susreti, naravno da je teško odvagnuti misli s utakmice protiv Hajduka, ali naš cilj je jasan, kvalitetu imamo i zadaća nam je da idemo iz utakmice u utakmicu. Utakmicu protiv Hajduka ne treba puno apostrofirati, dolazi nam velikan hrvatskog nogometa i na svima nama je da učinimo taj dan posebnim - poručio je Kruno Lovrek.

Valjda će i legendarni napadač koji je u Australiji dijelio svlačionicu s velikim Alessandrom Del Pierom zaigrati koju minutu protiv svog bivšeg kluba 19. listopada. Spektakl će tada biti potpun...

Linker
21. travanj 2024 19:32