Juan Izquierdo

 EITAN ABRAMOVICH Afp
VELIKA TRAGEDIJA

Svijet nogometa zavijen u crno: Nogometaš koji se prošlog tjedna srušio na terenu preminuo u bolnici

‘Svi u Nacionalu doživjeli su nezamjenjiv gubitak. Počivaj u miru Juane, bit ćeš s nama zauvijek‘
Piše: SN, HinaObjavljeno: 28. kolovoz 2024. 08:26

Tužne vijesti dolaze iz Urugvaja. Juan Izquierdo (27), igrač Nacionala koji je nedavno doživio srčani zastoj na utakmici Copa Libertadoresa, preminuo je. Klub je ovu vijest potvrdio preko svojih službenih kanala.

"S najvećim bolom i šokom u našim srcima, Nacional potvrđuje da je preminuo naš dragi igrač Juan Izquierdo. Mi izražavamo najdublje saučešće njegovoj obitelji, prijateljima, kolegama i voljenima.

Svi u Nacionalu doživjeli su nezamjenjiv gubitak. Počivaj u miru Juane, bit ćeš s nama zauvijek", napisali su.

Izquierdo je srčani zastoj doživio na utakmici Sao Paola i Nacionala, kada se u 84. minuti utakmice srušio na teren. Urugvajski savez je također suspendirao sve utakmice prošlog vikenda kako bi fokus bio na Izquierdu i njegovom oporavku.

Izquierdo je bio u bolnici otkako je kolabirao na utakmici između Nacionala i brazilskog Sao Paula 22. kolovoza. On se srušio u 84. minuti, a da nije došao u kontakt s drugim igračem. Odveden je s terena vozilom hitne pomoći prije nego što je zbrinut na odjelu intenzivne njege bolnice Albert Einstein.

Bolnica je priopćila da je Izquierdo umro od posljedica moždane smrti nakon kardiopulmonalnog zastoja povezanog sa srčanom aritmijom.

"Južnoamerički nogomet je u žalosti", rekao je Alejandro Dominguez, predsjednik upravnog tijela južnoameričkog nogometa CONMEBOL.

Predsjednik Brazilskog nogometnog saveza Ednaldo Rodrigues rekao je da će se minutom šutnje odati počast na svakoj utakmici koju savez organizira u srijedu.

Linker
05. rujan 2024 10:56