PA IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROF Pa Images/alamy/alamy/prof
TRAGIČNE VIJESTI

Svijet nogometa zavijen u crno, preminuo bivši kapetan Leedsa (39): ‘Bio je naš heroj i pravi gospodin‘

Bambi je u siječnju 2021. godine dijagnosticiran Non-Hodgkinov limfom
Piše: SNObjavljeno: 01. rujan 2024. 07:43

Tužne vijest pristižu iz nogometnog svijeta. Sol Bamba, nekadašnji reprezentativac Obale Bjelokosti preminuo je u 39. godini života. Nekadašnjem stoper Leicester Cityja pozlilo je prije jučerašnje utakmice Adanaspora, kluba u kojem je obavljao funkciju tehničkog direktora:

"Naš tehnički direktor Souleymane Bamba, kojem je pozlilo prije jučerašnje utakmice protiv Manisa, primljen je u Univerzitetsku bolnicu Manisa Celal Bayar i tamo je nažalost izgubio životnu bitku. Sućut našoj zajednici i cijeloj nogometnoj obitelji, posebno njegovoj obitelji...", oglasio se klub na društvenim mrežama.

Bambi je u siječnju 2021. godine dijagnosticiran Non-Hodgkinov limfom, nakon čega je bio podvrgnut kemoterapijama. Četiri mjeseca kasnije otkrio je da se rak povukao, međutim turski mediji sada pišu da je u bolnici završio zbog recidiva bolesti.

Obalobjelokošćanin je svoj nogometni put započeo u Paris Saint Germain, a nakon toga igrao za Dunfermline, Hibernian, Leicester, Trabzonspor, Palermo, Leeds, Cardiff i Middlesbrough. Najveći trag ostavio je upravo na Otoku, svojevremeno je bio kapetanom Leedsa, ali i članom momčadi Cardiffa koja je 2018. izborila promociju u Premier ligu. Velški klub posebnom se porukom oprostio od svog nekadašnjeg igrača:

"Kao igrač i trener, Solov utjecaj na naš nogometni klub bio je nemjerljiv. Bio je naš heroj, vođa u svlačionici i pravi gospodin", napisali su iz Cardiffa.

Linker
05. rujan 2024 10:44