Marko Dabro (žuti dres)
 RONALD GORSIC/CROPIX
POVRATAK U VELIKOM STILU

‘Taj dečko je najbolji igrač Druge HNL! Bio je svjetski talent, želi ga i Bjelica, ali traže milijun €!?‘

Kao vrlo mlad igrač otišao je u Fiorentinu, a sad trpa u redovima hrvatskog drugoligaša.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. prosinac 2020. 11:49

Ovih je dana hrvatsku nogometnu javnost, naročito onu kojoj je u fokusu praćenje domaćih zbivanja, bezmalo zaintrigirala vijest o igraču o kojem se prethodnih godina već dosta pisalo. Marko Dabro, 23-godišnji VInkovčanin trenutno igra, i to jako dobro, za drugoligašku momčad BSK iz Bijelog Brda.

Dabro nemilice para mreže na drugoligaškim terenima, zabio je već 15 pogodaka u 14 prvenstvenih nastupa, a dobre partiture na travnjacima zapele su za oko i jačim klubovima u Hrvatskoj. Tako je kroz medije prostrujala informacija da je Osijek, trenutno vodeća momčad HNL-a, ovog vinkovačkog napadača htjela dovesti u svoje redove. Ali, BSK je za svog najboljeg strijelca tražio, ni više ni manje - milijun eura.

U povodu te informacije, gosta našeg SuperSportske podcasta, inače trenera drugoligaša Rudeša, Marija Carevića, pitali smo što misli o Marku Dabri kao igraču. Podsjetimo, Dabro je i danas najmlađi debitant u povijesti HNL-a. Debitirao je za Cibaliju protiv RNK Splita sa samo 16 godina i dva dana.

- Dabro je bio svjetski talent i otišao vrlo mlad u Fiorentinu. Nije uspio, vratio se u hrvatski nogomet i sada stvarno dominira tom drugom ligom, ima zaista puno postignutih pogodaka. Ja bih ga, iskreno, volio vidjeti u nekoj jačoj konkurenciji.

Bi li on mogao zaigrati u nekom jakom klubu, primjerice Dinamu ili Hajduku?

- Teško mi je odgovoriti na to pitanje. Volio bih ga tamo vidjeti. Ne volim suditi trenutno. Dajmo da dođe u taj Osijek ili u neki bolji klub pa da vidimo što tamo može napraviti. Osobno mislim da ima kvalitetu za napraviti puno bolju karijeru od ove koju ima trenutno - zaključio je Carević.

Linker
16. travanj 2024 15:45