Dirk Kuyt (lijevo)
 TWITTER SCREENSHOT
BISER BIVŠEG ‘REDSA‘

‘Taj Šerif nema što tražiti u Ligi prvaka! Znam da je ovo natjecanje za prvake, ali...‘

Nizozemac je ispod posta na Twitteru dobio brdo negativnih, ali i urnebesnih komentara.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. kolovoz 2021. 14:31

Iako se Liga prvaka nameće kao najuzbudljivije nogometno natjecanje, što je uvođenjem novog, trećeg UEFA-inog natjecanja, Konferencijske lige trebalo dobiti još više na značenju, i ove će sezone u skupine elitnog društva ući pokoje "zalutalo ime". Jedno od takvih svakako bi mogao biti i Šerif iz Tiraspola.

Moldavski prvak ima veliku prednost od 3:0 iz prvog dvoboja Playoff-runde protiv Dinama, a to znači da bi hrvatski prvak morao proizvesti pravo čudo za tjedan dana na uzvratu u Maksimiru za prolazak u skupine Lige prvaka.

Liga prvaka baš zbog nekog takvog imena poput Šerifa svake godine ima i određeni broj kritičara koji zagovaraju još elitnije natjecanje. Iako je ideja o Superligi propala za svega nekoliko dana od pokušaja uvođenja, ima i onih koji smatraju da bi Liga prvaka kakvu poznajemo trebala biti još zatvorenija. Na tome radi i UEFA pa se ova sezona smatra prvom od tri, nakon koje bi zaživio potpuno novi format LP, počevši dakle od jeseni 2024.

U jednoj od sinoćnjih studijskih emisija na jednoj nizozemskoj televiziji gostovao je nekadašnji reprezentativac te zemlje i igrač Liverpoola, Dirk Kuyt. On je među ostalim izrekao sljedeće:

- Znam da je Liga prvaka natjecanje za prvake, ali momčadi poput Šerifa iz Tiraspola nemaju što tražiti u Ligi prvaka.

Iako nije eksplicitno dirnuo Dinamo, dojam je bio da je Kuyt mislio i na hrvatskog prvaka, odnosno na pobjednika tog para koji će dati jedno mjesto u eliti. No, na Twitter-postu koji se bavi tom temom Kuyta su "ubili u komentarima". Prenosimo samo neke...

- Kakva glupost! Pa oni imaju više prava biti tamo od pola momčadi koje sami sebe smatraju prvacima.

- Pa odigrali su četiri pretkola kvalifikacija, a četvrti klub iz Engleske ima izravan nastup... Gdje je tu tek pravda?

- Zašto onda Tottenham ili njegov Liverpool igraju Ligu prvaka? Spursi nikad nisu bili prvaci otkako ona postoji, a Liverpool je uzeo jednu titulu.. - piše u komentarima.

Linker
10. svibanj 2024 07:24