Stjepan Tomas u durštvu Jarnija i Štimca na treningu reprezentacije 2000. godine
 DAVOR PONGRACIC/CROPIX Cropix
SPARTANSKE METODE

‘Taj trener koji je s nama radio dok smo bili u Dinamu bio je poput goniča robova. To je bilo gaženje...‘

Čovjek osebujnog shvaćanja nogometa imao je veliku ulogu u karijerama naših brojnih igrača...
Piše: Siniša SušecObjavljeno: 17. ožujak 2021. 14:11

Radio je povremeno i s takvim igračima kao što su bili Šuker i Boban, puno je vježbao s braćom Šimić i Jurčićem i dok su bili prvotimci Dinama, ali najviše je vremena, truda i energije uložio u treniranje igrača koje su nogometni stručnjaci u njihovim klubovima proglasili neperspektivnima. Napravio je čak i svoj trening kamp, koji je prozvao - Mišanello!

Svi su ga znali pod nadimkom Miš, puno ime i prezime bilo mu je Zdravko Jurčić, a preminuo je u 58. godini života u veljači 2005. godine. Neugledne vanjštine, osebujnog shvaćanja nogometa, taj je trener, posvjedočit će tome danas brojni bivši igrači, mnogima znatno pomogao u karijeri.

Kraće vrijeme s njim je radio i gost našeg podcasta Stjepan Tomas, koji je u studiju Hanza Medije potvrdio kakvim se sve metodama služio Jurčić: - Zato sam i dozirao posjete njemu, radio bih s njim jednom ili dvaput tjedno. Danas, kada sam trener, da mi igrač dođe i kaže da želi dodatno raditi s nekim strategom profila Jurčića, dobro bih razmislio bih li mu to dopustio...

Pogledajte isječak iz podcasta:

Pogledajte cijeli podcast:

Linker
17. travanj 2024 00:34