SVE BLIŽE TORINU

Tajni razgovor Talijana i Hrvata: Je li Buffon nagovorio Mandžukića da dođe u Juventus?

Argentinski napadač bira između Boce Juniors, PSG-a i madridskog Atlética, a u tom bi se slučaju u Allegrijevoj momčadi otvorio prostor za našeg reprezentativca
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 14. lipanj 2015. 20:26

Dva dana nakon splitskih 1-1 između Hrvatske i Italije mediji na Apeninima i dalje se bave svastikom na poljudskom travnjaku, no vratili su se i dobrim starim transfer-tračevima. U njihovu je središtu jučer bio Mario Mandžukić.

Susret s Buffonom

Gazzetta dello Sport objavila je članak u kojemu se bavi sudbinom napadača Carlosa Téveza koji je pred odlaskom iz Torina, ali bi svojom odlukom mogao utjecati i na potencijalni Mandžukićev transfer.

Tévez, naime, bira između PSG-a, Boce Juniors i madridskog Atlética, a Gazzetta doznaje da će svoju odluku objaviti u sljedeća tri dana. Izabere li Argentinac Madrid, očekuju da će u suprotnom smjeru ići Mario Mandžukić, s kojim je, piše milanski list, direktor Juventusa Giuseppe Marotta već “sklopio usmeni dogovor”.

Ističu kako Mandžukić nema ništa protiv dolaska u Juventus, a informaciju su ilustrirali njegovim srdačnim susretom s Gianluigijem Buffonom nakon završetka dvoboja u Splitu. Dvojac je nekoliko minuta proveo “u zbijenom dijalogu, uz puno osmijeha”.

Juveov interes za Mandžukića nije novost, naprotiv, star je najmanje tri godine i prvi se put pojavio još kada je 29-godišnji Brođanin nosio dres Wolfsburga.

Opcija je i Engleska

Na informacije iz Torina brzo su živnuli engleski tabloidi koji redom recikliraju izjavu Milana Rapaića otprije nekoliko dana, upravo za Gazzettu dello Sport. Legendarni Miki otkrio je da je “prema njegovim saznanjima Mandžukić najbliže Manchester Unitedu”, iako nije precizirao odakle mu takve informacije.

Za Rapaićevu se prognozu, između ostalih, uhvatio list Metro koji piše da Louisu van Gaalu “treba napadačke dubine” i zaključuje kako Mandžin transfer na Otok ne treba otpisivati.

Linker
24. rujan 2024 09:25