Valerio Pennicino/Getty Images
PRIZNAO POGREŠKU

Talijan na udaru kritika zbog Mandžukića: 'Hrvat je bio spor, predvidljiv, promašio je zicer...'

Bayern je izborio četvrtfinale Lige prvaka protiv Juventusa pobijedivši 4:2 nakon velike drame i produžetaka, a talijanski mediji dan poslije propuštene prilike na Allianz Areni prstom upiru u trenera Massimiliana Allegrija i našeg Marija Mandžukića.
Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 17. ožujak 2016. 13:14

Utakmica je u regularnom dijelu završili 2:2 baš kao i prvi dvoboj u Torinu. Europski doprvak je vodio 2:0 golovima Paula Pogbe (6) i Juana Cuardada (28), no Bavarci su u posljednjih 15 minuta uspjeli izjednačiti i izboriti produžetak. Preokret je počeo baš u trenucima kad je na travnjak umjesto fantastičnog Alvara Morate ušao Mario Mandžukić (72. minuta), a talijanski mediji upravo su tu zamjenu Allegrija označili kao ključni trenutak utakmice.

"Zašto je Allegri izvadio Moratu?", postavlja pitanje 'Corriere dello Sport', na koji je i sam talijanski trener ponudio odgovor.

"Mandžukića sam uveo jer sam mislio da će raditi probleme obrani Bayerna. Kad je Guardiola izveo Benatiju, s Mandžukićem smo trebali dobiti dubinu i odmaknuti obranu od gola, ali to se pokazalo kao greška", priznao je Talijan.

Mandžo je dobio nisku ocjenu pet, a ni u opisnom dijelu nije prošao puno bolje.

"Hrvat je bio spor, predvidiv, a promašio je i veliku priliku u produžecima...'.

Linker
18. svibanj 2024 12:24