Brazilci Ronaldinho Gaucho, Robinho, Ronaldo Nazario, Roberto Carlos i Kaka

 ANTONIO SCORZA/AFP/PROFIMEDIA Antonio Scorza/Afp/Profimedia
TEŠKO DA ĆE BITI IZRUČEN

Talijani izdali tjeralicu za bivšom zvijezdom Reala i Milana osuđenu na devet godina zbog silovanja

Robinho i njegov prijatelj Riccardo Falco su osuđeni za silovanje u Italiji, no nalaze se u Brazilu
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. veljača 2022. 15:37

Nekadašnji brazilski nogometaš Robinho je osuđen za silovanje, a prošlog mjeseca mu je pala i zadnja žalba. Tužiteljstvo u Milanu je zatražilo izručenje Italiji, a za bivšom zvijezdom Milana i Real Madrida je izdana i tjeralica zbog silovanja 23-godišnjakinje koja je te večeri slavila rođandan u milanskom noćnom klubu.

Robinho je osuđen na devet godina zatvora jer je s prijateljem Riccardom Falcom dok je nosio dres Milana silovao 23-godišnjakinju. Talijansko ministarstvo pravosuđa će poslati obavijest brazilskim vlastima i tražiti da izruče Robinha i njegovog prijatelja, ali Marca piše kako je jasno da dvojac neće biti izručen.

Brazilski ustav ne dopušta izručivanje svojih državljana, a Robinho neće smjeti napustiti zemlju jer bi ga ostale zemlje moge izručiti Italiji. Odvjetnici bivšeg nogometaša su tvrdili da je djevojka pristala na seks, ali snimke telefonskog razgovora su sve razotkrile.

"Smiješno je i ne zanima me uopće. Bila je pijana i ne zna što se dogodilo", prenosi Marca Robinhove riječi.

Kaznu mu je još 2020. godine odredio sud u Milanu uz napomenu da je "brutalno ponizio" žrtvu. Osim tog silovanja, Robinho je optužen za još jedno iz doba kada je igrao u Premier ligi. Drugi se sučaj navodno dogodio u noćnom klubu u Leedsu, a pušten je uz jamševinu nakon ispitivanja. Te je optužbe, kao i u milanskom slučaju, Brazilac demantirao.

Linker
04. svibanj 2024 09:42