Joško Gvardiol

 JEAN CATUFFE/DPPI/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Jean Catuffe/dppi/shutterstock Editorial/profimedia
VELIKI TRANSFER?

Talijani najavili transfer-bombu: ‘Gvardiol je odabrao! Spreman je odreći se golemog novca zbog jednog kluba‘

Na jednom od sastanaka, ponuda za jednog od najboljih igrača Mundijala bila je sljedeća: 120 milijuna eura
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. siječanj 2023. 10:05

Čini li vam se da se priča oko Joška Gvardiola i njegovog eventualnog transfera u neki od najjačih europskih klubova malo stišala? U pravu ste. Ali, kako tvrdi talijanski novinar Alfredo Pedulla, inače jedan od viđenijih kada su u pitanju transferi nogometaša, radi se samo o zatišju pred buru. Božićno-novogodišnji praznici stigli su kao idealna premosnica izneđu Gvardiolovih sjajnih nastupa na Svjetskom prvenstvu i igračke mu budućnosti koja je, iako ugovorom čvrsto vezana za njemački RB Leipzig, zapravo sve više povezana s nekim drugim adresama.

Pedulla tako ističe kako je vrlo vjerojatno da će Gvardiol napustiti redove bundesligaša već ove zime. Pojašnjava da su u utrku za njegovo dovođenje i dalje uključena tri velikana - Chelsea, Manchester City i madridski Real, a dodaje i jednu novost. Naime, nakon što je Chelsea prvi izletio iz startnog bloka s ponudom od 80 milijuna eura, Real je na stol stavio 90 milijuna. I ne samo to, nakon te prve madridske ponude dogodila su se dva sastanka između predstavnika kluba i igrača.

Na jednom od sastanaka, ponuda za jednog od najboljih igrača Mundijala bila je sljedeća: 120 milijuna eura!

Išlo bi to ovako: Pedulla kaže da bi Real platio Leipzigu dvije rate po 60 milijuna, a u tu bi cifru bili uključeni bonusi. U cijeloj toj priči postoji i interes Manchester Cityja čija je ponuda nepoznata u točnom iznosu, ali i oni su išli na iznos od preko 100 milijuna. Što se pak godišnje plaće tiče, Real Gvardiolu nudi 6 milijuna po sezoni, a Chelsea čak 9 milijuna, no prema pisanju Pedulle, Gvardiol bi radije imao i manju plaću pa zaigrao za Real.

Pedulla domeće i da je RB Leipzig već pronašao zamjenu za koju se nadaju da će biti adekvatna po odlasku Gvardiola. To je poljski stoper Jakub Kiwior, 22-godišnji član Spezije.

Linker
24. ožujak 2024 23:56